Ustalık Belgesi-Teknikerler ve Teknisyenler

faydası olur
 
merhaba arkadaslar ben 2 yılllık meslek yuksek okulu elektronık haberleşme mezunuyum ekat belgesı almak ıstıyorum bunun ıcın elektrık mezunu olmak gerekıyormus bu konu hakkında bılgı verebılecek yardımcı olacak bırısı var mı
 
merhaba arkadaslar ben 2 yılllık meslek yuksek okulu elektronık haberleşme mezunuyum ekat belgesı almak ıstıyorum bunun ıcın elektrık mezunu olmak gerekıyormus bu konu hakkında bılgı verebılecek yardımcı olacak bırısı var mı
öncelikle elektrik ustalık belgesi alıp daha sonra ekat belgesi kurslarına katılarak alabilirsiniz slm
 
selam arkadaşlar size bir sorum olacak ben EML elektrik mezunuyum henüz ustalık belgem yok yasal olarak elektrik işi yapabilirmiyim. Yani eski bir müstakil ev var yıkılacak yerine yenisi yapılacak elektrik kurumu bu ev için yeni bir proje ister mi? ve işi yapmam için yetki belgesi veya ustalık belgesi ister mi? şimdiden teşekkürler.
 
Tabiki meslek lisesi diploma yeterli. Çünkü sen teknisyeni aryik

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
meraba arkadaşım ben marmara üniversitesi meslek yüksek okulu end.elektronik bölümü mezunuyum çıraklık eğitim merkezine gittim bana bölüm seçmemi istedi bölümler.
1)bobinaj
2)büro makineleri teknik servisi
3)elektrik tesisatları ve pano montörlüğü
4)elektrikli ev aletleri teknik servisi
5)elektromekanik taşıyıcılar Bakım onarım
6)endüstriyel bakım onarım
7)görüntü ve ses sistemleri
8)güvenlik sistemleri
9)haberleşme sistemleri
10)otomasyon sistemleri
11)yüksek gerilim sistemleri

gibi bölümlerden elektronik ile alakalı bölüm seçebilirsin dedi ama elektrik - elektronik bir değilmi ben elektrik tesisaları ve pano montörlüğü istedim .olmaz dediler endüstriyel bakım onarım başvurusu yaptım..

fen adamlığı 2 katogori için ne yapmam lazım. yardımcı olursan sevinirim...
 
Bende myo end. Elektronik mezunuyum ekat için elektrik ustalık belgesi almam gerekli. Çıraklık eğitim merkezide ders görmem gerekiyormu yoksa direk sınavla belge alabilirmiyim.
 
Konuda yazılan tüm ayrıntılı bilgilendirmeleri tekniker teknisyenler yapabilmektedir ve en önemlisi,

A.Ş, LTD şirkette görev alamazsınız. Teknikerler odasının söylediği bilgidir.
Esnaf sanatkarlara bağlı iseniz bunlar geçerli sanayi odasına bağlı iseniz geçerliliği yoktur.
 
Arkaşlar ben bundan 4 yıl evel küçük ev aletleri üreten bir fabrikaya iş için başvurdum güvenlikteki danışmana surdum işçi istiyormusunuz bize elektirikçi lazım bendedemi ben elktrikçiyim sadece piriz degiştirmiştim tamam dediler gürüştüm ozaman askari üçret 570tl civarıdı ben 900tl üçretle işe başladım 4yıldır çalışıyorum ilk zamanlar epey zorlandım ama kendimi şimdi bir ustadan daha yukarda gürüyorum interneten araştırmalar kitap okumalarla kendimi geliştirdim pano şemaları elamanların çalışma perensipleri örendim ve artık pano düzerken hangi kondaktör hangi zaman rölesi kulanır sesere daha yazamadıgım bir sürü elamanların ne ğürevler yaptıgını örendim dem insanın kendine güveni olduktan sora benim için kağıt parcasın önemi yok ben çok gürdüm bana sıtaş için gelen üniversite son sınıf ögrençiler vallahi billahi şartelin gürevini ne işe yaradıgı bilmiyor sadece baba parasıyla okul okumuşlar benim diplomam onlardan kıymetli kaldırım tuzu yutmuşuz teşekür ederim sizlere bana bu imkanı veren kontolkalemi formuna saygılar
 
3 üncü Grup

*
Elektrik iç tesisi yapım işleri:

Bağlantı gücü 75 KW,400 Volta kadar tesisler,

*
İşletme ve bakım işleri :

Bağlantı gücü 500 KW, 400 Volta kadar tesisler,

*
Muayene ve kabul işleri:

Kendileri tarafından yapılan tesislerin bakım, muayene, bağlantı ve kabulü için gerekli işlerin tamamlanması, işlerinde yetkilidirler.
Ben End.Mes.Lisesi mezunuyum ve 3,sınıf fen adamı yetki belgem var.Sakarya Meslek edindirme kurumundan kursa katılıp sınavla aldım.Yukarda eklediğim yazıdan anladığım kadarıyla bizim imza ve proje yetkimiz yok.Sadece işçilik yapabiliyoruz.İmza ve proje için 2,sınıf veya 1.sınıf yetki belgeli biri lazım doğru mudur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst