Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
sayın arkadaşlar kumpas okumanın bazı formülleri vardı bunları unuttum. mesela 70lik veya 95 lik kabloyu kumpasla ölçüyoruz. burda kumpası nasıl okuyacağız. yanı 70 lik kabloyu ölçerken kumpas başka bi değer gösterir. bunların formülünü bilen arkadaşlar dan yardım bekliyorum. sanırım 3 çeşit kumpas var.
 
selam arkadaşım kumpasın hareket eden alt kısmında ki 0 dan okuyabilirsin 0 nereye gelmiş ise örnek 2 nin üzerinde anlarsınki 20 mm daha ince ölçümleri bende bilmiyorum ama kablolar için bişey diyemem tse li kablolar bile verdigi ölçüde olmayabiliryor yani ondan bile çalıyorlar:)
 
Sayın soycul !
Kabloyu kumpasla ölçmek yanlış olur. Çünkü kumpasla kablonun çapını ölçebiliriz. Oysa kablo kesitleri mm2 (milimetre kare) cinsinden ölçülür. Belki biliyorsundur ama ben tekrar hatırlatayı. Çapını kumpasla ölçttüğümüz kablonun yarıçapının karesi x 3.14 ile kablonun kesitini buluruz.

Kumpas kullanmaya gelince ;
Kumpasın uzun kısmında sabit sayılar vardır. Hareketli kısmın çizgisi hangi sayı üzerinde duruyorsa ölçü odur. Birde milimetrenin onda biri ölçüleri vardır. Onu nasıl tarif edebilirim düşünüyorum.
 
sayın halil, şefim ve fuat bilgileriniz için teşekkürler. aslında kumpas okumayı biliyorum ama kablo kesitını bulamıyordum. sayın şefim :'' Belki biliyorsundur ama ben tekrar hatırlatayım. Çapını kumpasla ölçttüğümüz kablonun yarıçapının karesi x 3.14 ile kablonun kesitini buluruz.'' bunu bilmiyordum belki biliyordum ama unutulmuş. tekrardan arkadaşlara teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst