otomasyon bu kadar mı önemli

yattara

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar üniversite öğrencisiyim ve duyduklarım ve bana tavsiye edilen tek şey otomasyona yönelmem. kontrol sistemlerini öğrenmem.haberleşme ve kontrol olarakta kıyaslayıp sonuçta yine kontrolün önemli olduğu.bu gerçekten böyle mi ?

şu anda staj yapıyorum ve staj alanım ups ler ve gördüm ki ups alanıda güzel ve zevkli.ama bilemiyorum ne kadar yaygın ne kadar iş alanı geniş ? şimdilerde otomasyon şirketlerinin çokluğu her elektronikçinin ona yönelmesi bizim için dezavantaj olabilir mi?bu konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

iyi çalışmalar
 
bence uzun zamandır herkes otomasyona yöneliyor ve artık doyuma ulaştı 5-10 yıl sonra ciddi iş sıkıntıları olacağı kanaatindeyim. şu an bile otomasyoncu az bulanan bir eleman değil artık.
 
gerçektende artık doyuma ulaştığı kanatındeyım çünkü piyasasında da para yok artık 500 600 ytl ile adam çalıştırıyorlar
 
ne kadar piyasada para yok gibi olmuş olsada otomasyon şirketleri %100 %500 yükselişte olan şirketler çok. Otomasyoncu sayısı ise sürekli artıyor. otomasyona ihtiyaç hiçbir zaman tükenmez. Yeni bir meslek dalı olmuş olsada diğer mesleklerle karıştırmamak gerekir. Tıpkı elektrik gibi elektronik gibi artık otomasyon da dünyamıza girdi. nasıl elektronik mesleği tükenmiyorsa otomasyonda da böyle.
 
evet arkadaşa katılıyorum otomasyon işi ölmez
 
Otomasyon işi ölmez ama ayağa düşer.Kaliteli adam ve düşük maaşlar ortaya çıkar.Bence telekom grubu ve enerji sektörü de yükselen sektörlerden biri
 
Haberleşmeden yeni mezun olmuş ve otomasyon sektörü tanımaya ve öğrenmeye çalışan bir insan olarak size nacizane tavsiyem, eğer İstanbul'da oturuyorsanız, haberleşmeden vazgeçmemelisiniz. Şunu da söylemek lazım ki her insan sevdiği ve ilgi duyduğu mesleği yapmak için önce çaba göstermeli, olmuyorsa bazı şeyleri kabullenmeli..

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
bence devamlı tutulabilecek bi meslek otomasyon...
 
Otomasyon işinde öncelikle sektör seçimi yapılmalı. Çünkü hem referanslarınız yürür hem de çabuk tanınmanızı sağlar. Artı sektöre göre de otomasyonda kullanacağınız sürücü, plc ve şalt malzemeleri şekil değiştirecektir. Yani her marka her sektörde tutmayabilir. Her ne kadar plc'ler markasal olarak kendilerini ispat etseler de fabrikalardaki alışkanlık dirençleri kolay kolay kırılmıyor.Bu nedenle belki programcı birden fazla marka üzerine yoğunlaşmak zorunda kalabilir. Bazı firmalar fabrikalardaki Bakım departmanından yetişmiş insanlardan ekip kurduklarından biraz daha avantajlı oluyorlar. Nedenine gelince, farklı farklı çalışma prensibe sahip makine tanımaları (makine tasarım ve malzeme bilgisi için çok önemli) ve belirli bir çevreye sahip olmaları (iş bulmalarını kolaylaştıran etken). Bunun dışında sermaye ve arkalarında durabilecek malzeme tedarik firmasıdır. Bu durumlar göz önüne alınarak yola çıkılmalıdır.
Saygılarımla.
 
Otomasyonun ölmeyeceğini düşünenlerdenim.Burada önemli nokta son teknolojiyi iyi takip etmekten geçiyor ve belli bir kalıba saplanıp kalmamalı.Ben çalıştığım fabrikada her zaman yeni teknolojiyi uyguluyorum.Ayrıca otomasyon çok fazla beyin jimnastiği gerektiriyor böylece diğer insanlardan bir miktar daha hızlı çözüm üretebiliyorsun.Konuya bu açıdan da bakmak gerekli.İyi bir otomasyoncunun iyi para kazanacağını da düşünüyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst