meslek yüksek okulu mu teknik eğitim fakültesi mi?

Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben meslek lisesi elektrik-elektronik bölümünden bu sene mezun oldum.
öss den aldıgım puanlara göre bölümüm ile ilgili öğretmenliklere gidebiliyorum.
ama bazı arkadaslarım öğretmenliğe gitme onun yerine meslek yüksek okula git
oradan dgs ile mühendisliğe gec diyorlar. kafam karısıtı benimde
sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?
yardımcı olursanız sevinirim
 
öğretmenliğe git bence meslek üksek okulunda zaman kaybetme
dgs kazanmak kolay değil ve ikinci kazanacağın okul 2 yıllıktaki dersleri kabul etmesi gerekiyor 3 yıl daha okursun
 
arkadaşım bence sen kendi bildiğini yap kendi sevdiğin işi yap ki ilerde pişman olmayasın.......:D
 
Eğer eğitimini aldığın işi meslek olarak kabul edip ekmek yemek istiyorsan,eğitimin en iyi verildiği yeri seç.
 
Teknik Eğitim Fakültesine gidersen çok iyi bir eğitim alacaksın ama meslek yüksek okuluna gidersen mezuniyet sonrası iş bulman çok daha rahat. Ancak mühendislik fakültesine dikey geçiş şartları çok zor. Teknik Eğitim Fakültelerinin Teknoloji Fakültelerine dönüşmesi projesi de yolda. Askerlik kısa dönem vs. yaparsın ayrıca hatırlatırım. Bana sorarsan Teknik Eğitim Fakültesini tercih et.
 
işin zor arakdasım öğretemnlık okusan ataman yok ıkı yıllık okumak ıstıyosan ole dısradan osukdtugu gıbı degıl bastan ısı ssıkı tutman lasım ama ıkı yıllılara fabrıkda her ısı yaptırıyolar haberın olsun. yada kendını cok ıyı gelıstırmen lasım kardesım allah yardımcın olsun :S
 
sedat_demir arkadaşımında dediği gibi ben stajdayken 2 yıllık okuyan adamlara her ieyi yaptıryorlardı kendılerını geliştirmemişler heriş yapıolar aldıkları maaş asgari ücret ama kendini geliştirirsen 2 yıllıkda olsa en iyi şekılde iş bulursun
 
kendımden ornek verıyorum okul donemınde kendımı gelıstırmedım aslında bılınclı degıldım gezdik orda okey burdda kızlar nerde aksam orda sabah dogal olarak okulun vermıs oldugu temel bilgilerı almadık okul bıttı askere gıttım geldım ıkı elımı kafamın arasına aldım dusundum ben ne yaptım busamana kadar sımdı ne yapabılırım yada ne yapmalıyım :s 3 ay bos gezdım 4 . ay bıyerden iş teklıfı geldı elektronık kart montajı yapmaya basladım hersey gusel baslamıstı.ama ınanın okurkenn eelekttronıkle ursasacagım akılmın ucundan gecmıodu bakın cevrenıze kac kısı bıtırdıgı okulun devamını getırmıs kımler istegıgı işlerı yapıo yada yapabılıo imkanlar yada baska bıseyler elvermıo arkdaslar nese ben devam edımm suan 25 yasındayım hala kenıdımı bulmus degılım oaraya buraya savrulup duruyorum hedefım yok!hedefsızlık bırıncı sorun bu ıkıncısı cevre sartları cok onemlıarkdaslar cevrenısdekı ınsanları ıyı secmelsınız ben daha cok arkdas kurbanı oldum tabı bahane degıl bunlar arkdaslar sımdı bı sırkette calısıom elektrıkcı olarak tabırı yerındeyse yırtınıyorum bıseyler ogrenmek ıcın ama ogrenıcem burda en ıyısı olucam ınsallah yada olmaya calsıcam ama arkdasım arıo sımdı benı sıokı sedat ge senı bankcı yapalım maas 800 artı prırımler bın ytl burda alıom 600 ytl gel sımdı calıs na yapıımmm sımdı bankacımı olım yanı kısa zamanda parada lasım 25 yasındayım ee artık evlencez fılan:)nese arkdaslar cok konustum sanırım bana sıtede yardımcı olan olan arkdslara tekrar tesskur ederım burdan cokm yardımcı oluolar allah razı olsun hepsınden yenıden basldım elektriğe sıfırdan aslında endüzstrıyel elektronık mezunuyum ama kendımı gelıstırmedım sucu dısarda aramamak lasım.
 
bence arkadasım teknık fakulteye gıdersen atama yok ama yuksek okula gıdersen kpss e gırebılırsın ornek verım arkadaslar telekom bu sene 1500 elektr. muh 2000 tane elek. teknıkeri aldı. bence ıyı de parası var dgs de sanırım 3 defa hak tanıyorlar.zaten puanlara baktınız mı 270-295 arası turkıyedekı unv cogu boyle ortalaamları ama sen bılırsın ne olsa sen okuyacan saygılar ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst