Yeni Başlayan Teknikerlerin Maaşı

l. kariyer yapalım dedik İstanbul'a düştü yolumuz 5 yıllık tekniker olarak komik rakamlar önerdiler bir taneside arkadaş seni bir deneyelim madem iyisin sonra artırırz demedi. en sonunda güvenlik olarak işe başladım bir ay kursa gidip olduğun iş için sektöre göre iyi sayılacak ücretle çalıştım 2 yıl.
baktım özel sektörden hayır yok güvenlikçi olarak şantiyede ders çalıştım kpss ye yüklendim 82.82 puanla hamdolsun paçayı kurtardım.
kamu işçi staüsünde maaş,yemek,yol,ikramiye,fazla mesai yılda 36.000 TL alıyorum. kimseye karışmıyorum işimi yapıyorum gerçi yapamasamda birşey diyebilecek olanda yok ya :))
Allah devlete zeval vermesin :) özel sektör kanımızı emdi...

Hayırlı olsun serkan arkadaşım, traji komik Türkiye gerçekleri. Bilgisayar teknikeri şantiyede güvenlik görevlisi olacak kadar olaylar zivanadan çıkmış durumda, en akıllısını davranmışsın, yoksa ayda ortalama 3 bin lira kazancı özelde bir teknikerin (sosyal olanakları ve düzgün mesai saatleri ile) kazanması imkansız şu an. Bu sitede iş ilanlarına bak 2 bin lira üzerinde maaş veren ilan (mühendis+tekniker) yoktur. Cumartesi çalışmayan nerdeyse yoktur. Sigortayı düzgün gösterende nerdeyse yoktur vede Lojman vs. verende nerdeyse yoktur. İnsanlar artık bir firmada 2-3 sene çalışıp ayrılma durumunda kalıyor. İş verenler çok uyanık ya yakında herkes bu uyanıklığın sefasını sürecek!!!!
 
Ben elektrik teknikeriyim ilk girişte askari ücretden fazla beklemesin kimse şirketlerin politikası bu.Kendini gösterirsen ama mühendisten fazlada para alabilirsin sonraki tarihlerde.Bizim işte insanlar bilgiye bakıyo.Nekadar çok bilgi o kadar çok para anlayacağın.
 
Piyasada asgari ücretle çalıştırılan çok usta var.
Ustalık adamdan sayılmıyor hiçbir ustanın ismi bir okula veya otobüs durağına bile verilmez.
Ticaretçi adam işini iyi yaparsa heryere adını yazdırabilir.
Ülkede devrim olursa ustalar önem kazanır.
 
Hocam valla hiç belli değil.

Ülkemizin doğusundan batısına, Firmadan firmaya, bilgiden tecrubeye göre değişiyor.
 
En az 2 yılllık bir tecrubeli elemanlar suan 1000 lirayı anca alıyor ama tecrube edınmiş ve işine saygı duyan bır teknisyen 1200-1500 arasında alması gerekli kendısini pazarlarsa fiyatlar daha yukarı olabilir tabi.
 
arkadaşlar tecrübesi 5 seneye geçmedikten sonra asla askari ücreti geçmez
 
Arkadaşlar evet meslek erbabının kıymeti bilinmiyor. Ama; Okuldan diplomayı alıp şantiyelerde 1-2 yıl geçirmekle de tecrübeli olunmuyor. Mesleğini severek yapan ve özellikle Otomasyon işini iyi bilenin ücret sıkıntısı yaşayacağı bana pek mantıklı gelmiyor.
Tekniker için asgari ücretten bahsediliyor. Benim tanıdığım var bir fabrikada Part-time (sadece Cumartesi günleri) çalışıyor. Fabrikanın Trafosundan Kompanzasyonuna, PLC'den Kantarına her şeyine bakıyor.
Aylık 880 TL alıyor.
 
abi ben de teknikerlik okuyorum şuan ve işler gerçekten istediğimiz gibi değil. ayda en az 500 lira giderimiz var ama ilerde bir işe girdiğimizde dönüşüm olmuyor. Bunu geçtim teknisyen tekniker farkını bilgin belirliyor. Tecrüben varsa 2000'e kadar alırsın
 
merhaba hes santrallerinde çalışan kumanda operatörlerin çıplak maaşı ne kadar ve bu çıplak maaşın yanında sosyal haklar nelerdir
 
Merhaba , arkadaşlar hes-termik (kömür-doğalgaz) - elektrik tablocular gözlemciler ne kadar maaş alıyor, sosyal haklar varsa tabi nelerdir! ? 380 KV . Şalt istasyonu veya trafo merkezi tablocularıda olabilir.Özel sektör bu alanlarda fiyat politikası nasıl bilen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst