Yeni Başlayan Teknikerlerin Maaşı

m.y.o. mezunuyum 6 yıllık tecrubem var, bırakın 1200 tl maaşı adam sıgortayı 1 sonra yaparım dıyor, bırde sanayı şehrı bursa da, gelde ısyan etme..
 
şehirden şehire,yapılan işe, tecrübeye göre değişir.mesela bursa gibi bir şehirde ortalama 800-900 civarıdır(biraz tecrübeniz varsa).antalyada var bir arkadaşım.başka şehirlerde iş yapıyorlar.formen olarak çalışıyor.aldığı ücret 1300.
 
bu kadar bilgiye emeğe, hiç gerek yokmuş, idari bölüm okusaydık şuan herkes daha iyi konumda olurdu, teknik işlerin bu seviyelere düşmesi tamamen rezillik ötesi, şuan hiç kimseye meslek lisesine gitmesi yönünde telkinde bulunmuyorum... (bilgisayar hariç), elimden gelse yeni bir meslek için eğitim almak isterdim...ben bu olayı size şu şekilde özetleyebilirim...bir fabrikada bir ürün üretiliyorsa ve siz bi şekilde üretim ortamında bulunmak zorunda iseniz, ( üretim-teknik farketmez ) sayıdan ibaretsiniz...ve fazla bir değeriniz maalesef şuan ki yönetim anlayışı ile yok....
 
.----İşte bu gün sanayinin geldiği yer maalesef budur.Ben bir dünya markasından 60 yaşıma kadar çalışmam istendiği halde 'sag olun üstü sizde kalsın' dedim ve emekli oldum ....1940TL emekli maaaşı alıp genede extra keyfime uyan işler yapıyorum...Niye emekli olduğumu mail ile bana soran tedarik zinciri direktörüne koli\adam veya litre üretim\adam stresine artık dahil olmak istemediğimi yazıp helalleştim..
 
Biraz geç olacak ama tr de çalışmaya başladım 2000tl alıyorum 1 ay oldu kasımda 2200 yapacaklar, şimdilik idare ediyorum artık :)
 
benim bi arkadasım var myo elektrik mezunu. 400 liraya çalışıyor sigortasız hatta. ama bir arkadasım daha var o da 1700 Tl ile çalışıyor o da tekniker yani çalışılan firma ya da dükkan il ilçe faktörleri ön planda bi de askerlik tabi önemli olan askerliğini yapmıs kişiler daha tutuluyor
 
peki sorumlu teknikerlere ne kadar verilir sizce yeni başlamısa
 
Ben 2010da Ege Üniversitesinden mezun bir otomasyon teknikeriyim . Daha öncesinde EML ELEKTRONİK okudum üniversite stajlarımı KARDEMİR DÇL fabrikasında yaptım. Haziranda tekrar İzmire döndüm 1 hafta iş aradım ancak mezun olur olmaz memlekette otomasyon işi ile uğraştığımdan 2 3 yıllık bir tecrübem oldu babamda Otomasyon formeni olduğu için bana artısı çok oldu bu durumda 1100 tl ile iş başı yaptım 1 ay sonra 1400 tl sigorta ve 300 tl ticket almaya başladım bazı nedenlerden dolayı ağustosta çıktım şuanda akıllı bina otomasyonu ile uğraşıyorum maaşım 1300 tl aylık 250 tl ticket alıyorm ve sigorta tabi :)
 
ülkede teknik personel boşa ücret verilen oturan personel olarak görülür. işinin sorun çözmek sorun olmayınca ee artık oturmayıda gerektirdiğini algılayabilenler az.
ücretler şehirlere, sektörün zorluğuna , eleman sayısına, eleman tecrübe ve kalitesine, iş yoğunluna v.s bir sürü etkene göre değişir.
kurumsallamış firmalar dışında iyi ücret hayalden öteye geçmez. Hatta ben başıma gelenleri yazayım.
bilgisayar teknikeriyim ilk çalışmaya başladığımda 160 TL alıyordum ki o zaman asgari ücret 500 civarındadaydı. sigorta yok,yemek yok. haftada 6 gün günde 13 saat mesai yaparak. ha niye bu kadar ucuza çalıştım pratiğimi artırmak ve tecrübe edinmek için.
1 yıl sonra asgari ücret seviyesinden devam üç yıl. kariyer yapalım dedik İstanbul'a düştü yolumuz 5 yıllık tekniker olarak komik rakamlar önerdiler bir taneside arkadaş seni bir deneyelim madem iyisin sonra artırırz demedi. en sonunda güvenlik olarak işe başladım bir ay kursa gidip olduğun iş için sektöre göre iyi sayılacak ücretle çalıştım 2 yıl.
baktım özel sektörden hayır yok güvenlikçi olarak şantiyede ders çalıştım kpss ye yüklendim 82.82 puanla hamdolsun paçayı kurtardım.
kamu işçi staüsünde maaş,yemek,yol,ikramiye,fazla mesai yılda 36.000 TL alıyorum. kimseye karışmıyorum işimi yapıyorum gerçi yapamasamda birşey diyebilecek olanda yok ya :))
Allah devlete zeval vermesin :) özel sektör kanımızı emdi...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst