ekonomik krizden ne kadar etkilendik...

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
arkdaşlar malum ekonomik kriz artık ülkemize de geldi ve özellikle otomotiv sektörü bu konuda çok sıkkıntılı. acaba çalşıtığımız fabrikalar, şirketler vs bu krizden ne derece etkilendi paylaşırsak faydalı olacağı kannatindeyim. ben gebze ferrodöküm fabrikasındayım otomotiv yan sanayi olduğumuz için bizde 3 vardiya olan üretim 2 vardiyaya düştü. sizlerde durum nasıl acaba ???
 
Tekstil boya apre fabrikamız bizim işler %30 cıvarı arttı:))) bununda sebebi kapanan diger işletmelerin müsterilerinin gelmesi.
 
ekonomi krizden serbest çalışan elektrik mühendislerindende çok fazla şikayet var. özellikle nisan mayıs aylarında bakır ve demire yapılan zamlar ruhsat projelerin yığılmasına yol açtı. yaz bitimi yavaş yavaş ruhsat projeleri inşaata başlansada ekonomi krizden dolayı yine yapımı devam eden bir kısım inşaat durma noktasına geldi. özellikle serbest çalışan elektrik mühendisleri ek iş yaparak gelir elde etme düşüncelerindeler. bir kısmı elektrik malzeme satış dükkanı açmayı düşünsede yine yeterli sermaye yüzünden bunu hayata geçiremiyor. özellikle büroyu kapatıp 1 kaç yıllık şantiye sahasında görev alan mühendisler azımsanmayacak boyutta.
 
çelik sektöründe çalışmaktayım.
Ramazan bayramnın bitiminden beri fabrika sadece 2 hafta çalıştı.krizin iyice patlak vermesinden beri şu an üretim durmuş durumda ve ne zaman çalışmaya başlıyacağımız şu an itibari ile belli değil.Çok şükür işverenimiz işçi çıkarma yoluna gitmedi inşallah gitmez de..
Çevremizdeki çelik sektöründeki fabrikalar ve gemi tersaneleri de aynı durumda.Koca ERDEMİR bile üretimini yavaşlattığı düşünülürse hükümütenin çizdiği pembe tablo hiç de inandırıcı gözükmüyor:(
 
BİZİM SEKTÖR ASANSÖR NERDEYSE HİÇ KIPIRTI YOK
İŞYERİNDENDE BİR KİŞİYE DİPLOMA VERDİLER 1 aydır stok yapıyoruz sipariş üretim yok
aramızda ki sohbet muhabbetler şakalar hep işten çıkma sırası kimde konusu üzerine hem ağlıyoruz hem gülüyoruz İnşaallah bu durum böyle devam etmeyecek seçim bitiminde taşlar yerine oturduktan sonra başta inşaat ve buna paralelel bir çok sektör düzelecek hep öyle işitiyoruz
 
Ben Çelik ve İnşaat sektöre danışmalık hizmetleri veriyordum. ama ihtiyaçları kalmadı bana 6 ay bekledikten sonra maaşlı çalımaya karar verdim. şimdi bir firmada maaşlı çalışıyorum. Burada yurdışına iş yapıyoruz. 2 yıl daha işim garantili gibi gözüküyor, Allah sonumuzu hayırlı etsin.
 
Daha önce yazdığım işlerin %30 artması tam tersine döndü:(Şu an haftada 4-5 gün %50 kapasite çalışırsak mutlu oluyoruz. İşletmemiz %35 küçüldü 52 arkadaş işten çıkarıldı.Patron en çok 2 ay daha dayanacak gücüm var dedi(şartlarda iyileşme olmazsa)
Devlet üretim için önlem almazsa (teşvik,verği indirimi,enerji maliyetlerinin aşağı çekilmesi)
daha kötüye bir gidiş olacak:(
Kolay gele
 
arkadaslar ben konyadan yazıyorum.arkadaslarımın soyledıgı gıbı durum pek iç açıcı degıl alacak tahsil etmek ne kelime tahsil edecek adamı zor buluyorsun millet birbirinden alacagını para yerine mal karsılıgı yapıyor ama bu boyle gitmez muhakkak duzelmek zorunda Allah tan hayırlısı
 
RTE incileri
Ekonomik kriz yokmuş ki.
Bizi teyet geçmiş ki.
İş bilmiyoruz ki.

paketler aciklaniyor surekli son kullanici tuketimini arttırmaya yönelik 3 aylık kararlar peki 3 ay sonra ?
o alınanların ödeme günleri gelmeye başladığında?

hala rte nin ve akp nin inanılmaz gelir artışı açıklanma noktasına gelinmiyor.

tutturulmuş bi ergenekon.

15-20 yıl sonrada bunlarin ipliklerini pazara çıkartmaya çalışır bi kaç savcı amca. artık o günlerde hala esnaf kalırsa türkiye cumhuriyetinde yada türkiye cumhuriyeti bilmem nerenin eyaleti olmazsa görürüz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst