Busbar

necirfan

Üye
Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Güç busbarı ve aydınlatma busbarı konusun da da pratik çözümleri olan arkadaşlar ,montajı ve demonte parçalar konusunda daha kolay,esmek olabilecek fikirlere açık konularınızı bekliyorum
 
sayın necirfan

eae elektrik bushbar sistemleri konusunda iyi bir firmadır. www.eae.com.tr sayfasından kataloglarına bakabilirsiniz. benim firma ile bağlantım yoktur, bilgilerinize...
 
Benim çalıştığım yerde de aea var.yaşadığım tek sorun aydınlatma busbarları çabuk eziliyor.li gruplar halinde takarken dengesiz tutarsan yamuluyor.Bir de güç busbarı kutuları çok zor takılıyor.Bir keresinde de şu kocaman kutulu kollu şalteri olan busbar çıkış kutusunun şalteri bozulmuştu.Halbuki daha 4 -5 yıllıktı ve 10 kereden fazla açma kapama yaptığımızı sanmıyorum.Ama genel olarak memnunum.Zaten başka busbar markası modeli gördün mü diye soracak olursanız görmedim :)
 
peki arkadaslar biz neden busbarı kullanırız da normal kablo kullanmayız bbus barın avantajı nelerdir pek bilgim yok beni bilgilendirirseniz bu konuda çk sevinirim..
 
Sayin ntfs, en basitinden bir ornekle izah etmeye calisayim...10 Adet makinanin art arda dizilmis oldugu bir isletme dusunun...Makinalarin toplam gucu, 95 mm2 kesitli bir kabloya denk geliyorsun...Bu makinalarin ya her birine tek tek kablo cekecegiz ya da 95 mm2 kabloyu 10 ayri yerden kesip her bir makinayi besleyecegiz..
Halbu ki bus bar olsa, her 1.5 metrede bir ek yerinden cikis alabilirsiniz...
Aklima ilk gelen avantajlari , bukulme yaricapi problemi yoktur, kisa devre dayanimlari daha yuksektir,cok daha hizli ve kolay montaj ve iscilik, son noktadan itibaren rahatca uzatilabilme ve revize edilebilme,fareler tarafindan kemirilme sorunu yoktur ( farelerin hakkini yemeyelim:)...vs
 
sökülüp takılması bence çok avantajlı, diyelimki makineyi bi yerden başka bir yere taşıdık kablo ile uğraşmak yerine bushbar la kolayca halledebiliriz.
 
çk teşekkür ederim syn hiçbirşey beni aydınlattıgınız için saygılar..
 
aydınlatma busbarları zarar göreblr. ama hafif olmak zorunda.. montajı kolay olmalı.. aydınlatma busbarınn montajı tekli olarak yapılmalı .. biz bazen 2li yapıyoruz ama dikkatli bi şekilde .. bir işletme düşünn 750 adet 2x58 armatür ve buatlı sistem en ufak bir yangın halinde zarar büyük olur... aynı şey güç busbarı içinde geçerli..

___

akım alma kutularınn montajı kolaydır ama takmasını bilene .. ben tekme ile kutu takanı gördüm. bu buna girmio dio.. yanlış gelmiş dio.. aslında çok kolay ama dikkat edersen.. (biz bu işe 20 yılımızı verdik) diolar ama bu 20 yılda çok şey değişti... ve her geçengün de değişecek.. artık balya teliyle nötr çekenler, topraklama yerine sıfırlama yapmak saçma..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
EAE istanbulda yerli imalat yapan bir firma ve ben şuana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim.
Yerli imalatı sonuna kadar destekliyoruz..
 
Yerli üretim yapan EAE ve Gersan var, Gersan busbarlar alüminyum gövdeli ve daha yeni bir projemde kullandım..Ayrıca web sitelerinde autocad içinde çalışan busbar çizim - keşif programı ve busbar simülasyonları var..İncelemenizi tavsiye ederim..Ben çok faydalandım..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst