E.M.L mezunuyum. Nasıl kendimi geliştirebilirim?

rercan

Üye
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Ben Ramazan

Ben 3 sene önce E.M.L elektrik bölümünden mezun oldum. 2 sene Ege Ü. meslek yüksek okuluna başladım fakat okulu bıraktım. mezun olamadım. şu durumda askere gitmem ve gelince işe başlamam gerekiyor. kendimi geliştirmem gerektiğinin farkındayım. ama hangi yönde nasıl yogunlaşacagımı bilmiyorum. önerebileceginiz sektör ve bu sektör ile ilgili kaynaklardan yararlanmak istiyorum. Bu durumda ne yapabilirim.Yardımlarınız için teşekkürler
 
Sevgili Ramazan kardeşim ! Elektrikçi olarak kendini geliştirmek istiyorsan, askerden geldikten sonra ikamet ettiğin semtte bulunan elektrikçide işe başla derim. Hani şu her mahallede bulunan küçük dükkanlar olur, bazılarıda bir binanın merdiven altında mütevazi elektrikçi dükkanlarıdır. Bu dükkanlarda elektriğin her türlüsünü öğrenirsin. Sıva altı tesisattan tut, atölye tesisatı, zayıf akım tesisatı, motor bağlantıları, ufak çapta pano montajı, evlerde ve sanayide arıza bulma ve giderme işleri, çeşitli ev aletleri tamiri gibi birçok işleri burada çok güzel öğrenebilirsin. Hatta ilk zamanlar fazla bir para bekleme. Yol ve yemek masrafın çıktıktan sonra birazda sana harçlık kalıyorsa buna razı ol. Meraklı ol, her işi severek yap, yaptığın ustaya, öğrendiğin sana desturundan vazgeçme. Arkadaş ben bunca yıl okuyupta çıraklıkmı yapacağım deme. Gerektiğinde çekiç-murç duvar kazıp, boru döşe. Elektrikçiliğin alt yapısını oluşturan bu işleri öğrendikten sonra istediğin bir branşta çalışarak kendini geliştirebilirsin. Ben 32 yıllık elektrikçi olarak sana tavsiyem budur. Askerlik görevini de bir an önce yapıp, gelmeni ve hayırlı teskereler dilerim. HOŞÇAKAL
 
tavsiyen için teşekkür ve saygılarımı sunarım.

dahada ileri hedef koymak istiyorum . bu evreleri daha cabuk gecerek.bu temel bilgileri sahip oldguumu düşünüyorum. stajımı bir motor üretim fabrikasında tamamladım.Asenkron motorlar ve kumanda hakkıdna temel teori ve pratiğe sahibim.askerden gelince bir fabrikanın Bakım bölümüne giripcırak oalrak başlasam daha iyi olabilir mi ? ayrıca bu durumda dahada kendimi geliştirebilecegime inanıyorum. otomasyona kontrol sistemlerine yönelmek istiyorum. ve buna benzer cazip gelen dallar var. kafamda bir cok karışık noktalar var. ben meslek lisesi diplomasıyla nereye kadar ilerleyebilrim. bir mühendis derecesinde bilgi sahibi olsam dahi engeller cıakrm ı karşıma? eğitim sisteminden dogan hataayı kendim telafi edebilri myiim? sektör buna izin verir mi ? bunun gibi birsürü soru.
büyüğüm oalrak sizlerden tecrübelerinizi bilginizi paylaşmanızı umuyorum. cok teşekkürler.
 
Sayın rercan ! Fabrika bakım işleri kendini geliştirmek için çok uygun olmadığı kanaatindeyim. Bir fabrikada mevcut makinaların bakımı, panoların arıza giderimi gibi rutin işlerdir. Bir süre sonra hangi makinada ne gibi arıza var, artık ezberliyorsun. Madem otomasyon ve kontrol sistemlerinde merakın var iyi bir pano imalatı yapan yerde çalışmanı öneririm. Artık günümüzde herşey otomasyona döndü. Meslek lisesi mezunu olarak ilerki yıllarda atölye şefi olabilirsin. Bilgisayarda proje ve şema çizebiliyorsan seni havada kaparlar. Mühendis kadar bilgi sahibi olman senin için mutlaka avantajdır.
 
bilgisayarda proje çizimi derken CAD programları mı ? bilgisayarrla aram oldukca iyi bu konuda nelere yönelmemi önerirsinzi. hangi prgramları ve yogunlaşacagım alan nedir.
 
Autocad ya da E-plan gibi programlarda kumanda devre şemaları çiziminden bahsediyorum.
 
kendini geliştirmenin anahtarı nasıl oluyorda oluyor sorusuna cevap aramaktır ;)
 
Ramazan kardeşim öncelikle mesleğinle ilgili yöneleceğin alanı iyi belirlemen gerekir bunu belirlemede bir çok etken var; çevrende sana o dal ile ilgili destek olabilecek insanlar,O dalda uzmanlaştıktan sonra çalışabileceğin işyeri, ilgi alanın ve kabiliyetine yatkınlık v.s.. Ondan sonra iş senin azmine kalmış aç tavuğun buğday ambarına girmiş hali gibi bilgi toplayacaksın gerekirse belirli bir süre bedava çalışacaksın. Birazda kader kısmet bu işler. Sana hayatta başarılar dilerim...
 
Sevgili kardeşim meslektaşım Merhaba Öncelikle Askerliğini bitir.Sonra karar aşaması çok önemli. (Tesisat-Aydınlatma -Kumanda -Bobinaj) Kendi bölümümüzün dalları.Öncelikle kararını ver, bulunduğun bölgede işini layıkıyla yapan ustalarımızın yanında kendini geliştirmeni tavsiye ederim.Bu arada bir söz varya ben herişi yaparım hayır arkadaşım herkes kendi işini yapsın. selamlar.
 
Merhaba Ramazan.Öncelikle bilgisayar kulanmasını bilmen ve böyle bir siteye ulaşmış olman senin için büyük bir avantaj.Anladığım kadarıyla bu siteye yeni üye olmuşsun.Burda faydalanabileceğin okadar çok bilgi varki ,bence ilk işin geçmişten başlayarak tüm mesajları incele ve kafana takılanları sor.Açık yüreklilikle söylüyorum sorduğun birçok sorunun cevabını burada bulacaksın.Otomasyon ve pano imalat işleri hem çok geçerli hemde zevkli işler.Bence bu işler üzerine yoğunlaşırsan daha iyi olur.Bunun için arkadaşlarında bahsettiği gibi autocad,e-plan gibi programaları öğrenmen gerekir.Ayrıca ac,dc,servo sürücüler,plc'ler, sensörler hakkında bilgi sahibi olman gerekir.Tabiki bunlar zamanla olur yeterki sen hangi yöne doğru gideceğine karar ver. Sana mesleğinde başarılar dilerim.

Özgür bilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst