ZyXel P-660R-T1 ADSL2+ 1 Port Modem/Router'da Kullanıcı Bilgisi ve Parolanın silinmesi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba,değerli arkadaşlar;

Bugün 3-4 saat internete bağlanamadım,"redirect.." uyarı yazısıyla bağlantı
sürekli olarak sonlandırıldı. htpp://192.168.1.1 sayfasını arayüz kurulumu/internet noktasından bu sayfayı tam açtığımda bu sayfadaki ISS kullanıcı adı ve ISS parolasının tam olarak da silindiğini gördüm.

Modemi toplu iğne ile resetlemeden veya bu sayfada değişim (bir silme de) yapmadan,servis sağlayıcıda herhangi bir parola,kullanıcı adını değiştirmeden bu silinme oluşmuştur.Bunun gerçek nedeninin ne olduğu hakkında herhangi bir fikriniz var mıdır? Bu silinme olayı virüs kaynaklı da olmuş olabilir mi?

Kullanıcı adı ve parolası kayıtlıydı ve hiç silmediğimi çok iyi biliyorum,bundan çok eminim. (ESET Endpoint Security (Sürekli güncellenmiş) kullanıyorum.İşletim sistemi win 8/ 64 bit'dir.)

Başınıza gelmiş olan ancak kesin nedenini bilmediğiniz bu veya buna benzer başka şekillerde cereyan eden veya yaşanmış olan diğer olaylar varsa bu konu başlığından lütfen bizimle tam olarak burada paylaşır mısınız? Bütün bu yaşanmış olaylardan bir genelleme yapmaya da çalışırız,çok iyi olur değil mi? Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
TTnetin verdiği modemse ve üyelik bittiyse bir pro / yama ile modemin kullanılmaz hale gedliğini duydum, benzer işlemi d smart vey adigitürk sözleşmesi biten eski cihazlara benzerini yapıyormuş.
 
TTnetin verdiği modemse ve üyelik bittiyse bir pro / yama ile modemin kullanılmaz hale gedliğini duydum, benzer işlemi d smart vey adigitürk sözleşmesi biten eski cihazlara benzerini yapıyormuş.

Merhaba,sn. by lent,hayır ttnet'ten satın almadım modemi,Kayseri'de dünya bilgisayardan özel ( 2 adet) satın almıştım.Başka forumda da sorduğum ayni konu başlığına "üzerindeki reset düğmesinin bozulup kendiliğinden resetlenebilmesi veya bir elektrik kesintisi" şeklinde pek de makul olmayan bir cevap alabildim.Kolay gelsin.
 
Haklısınız cevaplar tatmin edici değil, üreticiyle iletişime geçip esas sorunu öğrenmek ideal olur. Zaman zaman elektronik ürünlerde lcdlerde eprom, program silinmesi ve bizzat kullandığım next 2000 uydu cihazında sık açılıp kapamada kanal listesinin silinmesine şahit oldum. Genelde sebep elk kesintilerine veya statik deşarşa bağlanır.
 
Haklısınız cevaplar tatmin edici değil, üreticiyle iletişime geçip esas sorunu öğrenmek ideal olur. Zaman zaman elektronik ürünlerde lcdlerde eprom, program silinmesi ve bizzat kullandığım next 2000 uydu cihazında sık açılıp kapamada kanal listesinin silinmesine şahit oldum. Genelde sebep elk kesintilerine veya statik deşarşa bağlanır.

Merhaba.Bu statik elektrik konusunda çok haklı olabilirsiniz, sn.by lent; zira elektronik devre kartlarına en çok zararı veren,çok sinsi bir düşmandır bu statik elektrik,bunu bir an için göz ardı edip hiç düşünmemiştim.Sizin bu hatırlatmanızla buna dayandırılarak pek çok olayın açıklanması daha da kolay olacak..

ADSL modemin devre kartı topraklamayı nereden alabilir,bir düşünelim: Psu’dan topraklanmış olarak gelen -12 volt ucundan (şase ve – kutup,ayni yerde üst üste binmiş haldedir çünkü) bunu alabilir, peki bu nerededir,pc anakartının PCI genişleme yuvalarından birisine ethernet kartıyla geçen kartın ethernet girişinde, ethernet kablosuyla (cat’la) olan bağlantısıyla bu mümkün olabilir,çünkü dc.besleme girişi smps adaptöründen veya normal klasik adaptöründen gelse bile tam topraktan izoleli geliyor,yani toprağı bu yolla alma şansı hiç yok da diyebiliriz.Bu noktaya kadar hemfikirsek eğer bu PCI yuvalarındaki bir gevşeklik durumunda modemimiz topraksız (Kısa bir an da elektriksiz) kalmış (yani elektrik kesilmesiyle Şebeke değil de 12 voltun – topraklı ucu kesilmiş olsa bu olabilir deselerdi bu derhal kabulümdü) olması nedeniyle kart üzerinde o anda biriken statik elektrik hiç toprağa akamadığı (Port yerine oturmadaki bir aksaklığı nedeniyle) için modem chip’inin bacaklarına nüfus ederek parola ve kullanıcı adını bu yolla resetlemiş olması kuvvetle muhtemeldir.Artık buna kuvvetle de inanıyorum.

Ayni şekilde reciever kartları içindeki yüklenmiş pic yazılımının sizin de örnek verdiğiniz gibi silinmesi olayı da yine mutlaka statik elektrikten oluşmuş olmalıdır.Her sene yükledikçe pic yazılımı silinen minton marka büyük boy bir receiver’im vardı,üst üste senelerce yazılımı silinince en sonunda bu durumdan bıkarak bir elektronikçiye hibe edip de bırakmıştım.Sonrasında ise 2 adet scarttan takılan ve sallanan mini next marka receiverleri kullanmayı tam tercih etmiştim. Şimdi düşünüyorum da,o zaman bu cihazın içindeki statik elektrik problemine kalıcı bir çözüm bulabilmiş olsaydım,yani kart yüzeyini toprak hattına bağlı bir topraklama kablosu,teliyle çalıştırmış olsaydım,bu cihazdaki pic yazılımı belki de hiç silinmeyecekti.Olayın oluş nedenini sorduğumda yazılımı direk yükleyen,bu uydu kurulumunun çalıştırılmasından sorumlu olan bir elektronik ustası mikrodenetleyicinin tipik bir hatası olarak bana söylemişti.Ancak minton receiver’ın smps besleme katından sonra şebekeden tam izole olup ayrılan ve sadece besleme dc. akımını alarak çalışan bu receiver kartının (Pcb’nin) yüzeyinde mutlaka statik elektrik birikip uydu kullanım fonksiyonlarını sağlayan bu pic yazılımını silmiş oluyordu,kendi kanaatime göre.Sizin statik elektrik konusunda verdiğiniz bu ipucuyla her 2 olayın da baş sorumlusu kanımca statik elektriktir.Ancak bu yorum elektronik konusundaki diğer başka yorumcuların yapacağı her farklı yoruma yine açıktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst