Zamanlayıcıta İhtiyacım var

morishidol

Üye
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
27
Puanları
1
Hayırlı Cumalar;
Elektrik-elektronik ile ilgili birisi değilim. Bir zamanlayıcıya ihtiyacım var ama misal Karaköyde bir elektrikçiye gidip ne isteyeceğimi bilmiyorum.
Şebeke elektriğine bağlı bir fişin 2 yada 3 saniye aralığında sonsuza kadar aç-kapa yapması gerekiyor. Ucuna akvaryum motoru bağlayacağımdır. Benim neye ihtiyacım var? ve hatta direk -git şurda var" derseniz bahtiyar olurum.
 
Sizin, benim başlığımda söyledğiiniz gibi gidip flaşör röle araştırdım, bana bişey gösterdiler, "çık-çık" ses geliyor, açılıp,kapanırken mekanik bir hareket yapıyor sanırım içinde.. bunun böyle olmayanı yok mu?
 
imaltcıya göre, röle çıkışlı veya transistöe çıkışlı olabilir, ama çıkışda kısa devre varsa transistör yanabilir. Bir elektrnokçi ark ınız varsa, trnsıstör veya thyristör çıkışlı ımal ettırebılırsınız, netıcede amatör çalıçma sisiznki..
 
transistör dediğiniz çık-çık açma kapama sesi yapmayan değil mi?
 
evet açma kapama işlemini gelen voltaja göre ayarlar ve herhangi bir mekanik ses duymazsınız. yalnız belirtildiği gibi elektrikçilerden ziyade elektronik ile uğraşan esnaflardan temin edebilirsiniz bunu.
 
hocam ne elektrikçi nede elektronikçi lerde boşuna zaman kaybetme otomasyon malzemesi satan firmaların birine git orada zamalayıcı çeşitlerini görebilirsin 24 volt 220 volt 110 volt giriş beslemelri olan normallmi flaşörmü darbeli çıkışmı istiyorsun ve kalitelimi yoksa sadece evde kullanacam ucuz birşeymi istiyorsun sana yardımcı olurlar 15-20 liraya patlar sana elektronik kart filan uğraşma yapması zaman parazit alma olasılığı ve birkerede istediğin gibi çalışma olasılığını yakalayamayabilirsin.
 
Çık Çık rölenin açma kapama sesi ; motor bağlamayı düşünüyorsan illaki kontak çıkışlı röle kullanman lazım amatör bir elektrikçi olarak. evdeki quartz duvar saatlerinin sesi de aynı çok takılmamak lazım :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst