zaman saati bağlantısı hk?

yani termik ile stop un arasınamı .ozamanda zaman saati devredeyken yani kontakları kapalı iken stop butonu görevini yapmaz.zaman saati kontaklarını açtığındada start butonu görev yapmaz...

arkadaşlar yarın panoyu hazırlayacağım bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin...

zaman saati devrede iken, yani kontağı kapalı iken, stop butonu iş yapar. Mühürlemeli bir panodan ve seri bağlantıdan söz ediyoruz.
Zaman saati NC kontağını açtığında , start butonunun çalışmayacağı doğrudur. Bununla ilgili bir şart belitmemişsiniz gibi gelmişti bana. o zaman zaman saatinizin NC ve NO kontağının çıkışlarını kısadevre yapıp, kısadevre olan kısmı starttan hemen önce bağlayın.Girişini de stoptan hemen sonra bağlayın.Start ile stop arasındaki bağlantıyı da kaldırın.Teorik olarak çalışacaktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Start-stop ile uğraşmayın kumanda devresinin enerjisini pako yada mandal şalter üzerinden verin. 1-0-2 tek kutup pako ile 1 manuel 2 zaman saati kontağı üzerinden kumanda devrenize besleme verebilirsiniz.
 
Start-stop ile uğraşmayın kumanda devresinin enerjisin i pako yada mandal şalter üzerinden verin. 1-0-2 tek kutup pako ile 1 manuel 2 zaman saati kontağı üzerinden kumanda devrenize besleme verebilirsiniz.
Panoyu yeni hazırladığını göre güzel fikir. Aslında en doğru fikir. Çünkü mevzuu bahis pano, su kuyusuna aitmiş. Start stop olursa , elektrik gidip geldiğinde, yeniden starta basmak gerekir. Genelde de, depoda su bittikten sonra starta basılır :)
 
start butonunun çıkışına zaman saatinin kontak uçlarını bağla.
 
Dalgıç pompayı Flatörle seviyesini ayarlayarak daha sağlıklı çalıştırırısn.Kolay gelsin
 
Dalgıç pompayı Flatörle seviyesini ayarlayarak daha sağlıklı çalıştırırısn.Kolay gelsin

Flatör veya elektrot zaten bu sistemin bir parçası arkadaşım. Kuyu taşma ve susuz durumunun algılanması için. Taşma söz konusu olmadığından asli görevi kuyu susuzken motorun çalışmasını önlemektir. Belirli zamanlarda çalışmasını istemek için zaman saati konulması ise farklı amaca yöneliktir. Bu iki olayı karıştırmışsınız.
 
elektrikler kesiken zaman saati geri kalıyor bu konuda dikkatini cekmek isterim.

Astronomik zaman saatlerinde böyle bir sıkıntı yok içlerinde pil mevcut bilginize.


start butonunun çıkışına zaman saatinin kontak uçlarını bağla.

Zaman saati kontağını Start butonu çıkışına bağlarsa zaman saati kontağı açar fakat start butonuna paralel olan (mühürleme)kontağından kontaktör dolayısıyla motor çalışmaya devam eder. Yani olmaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst