Yıldız Üçken

Bir asenkron motoru yıldız üçgen kumanda ederken yıldızdan üçgene geçiş süresi çok önemlidir. Yıldız üçgen kumanda ederken zaman rölesi kullanıyorsanız zaman rölesinin süresinde muhtemelen bir sorun vardır. Çünkü yıldızdan üçgene geçen sürenin çok iyi ayarlanması lazım ne fazla olması lazım nede az olması lazım.

Peki bu zamani nasil tesbit edicegiz? Bunu da eklerseniz yaziniza daha verimlis olacak.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yıldız çalışmada nominal devre en azından %80'nine ulaşma süresi ölçülmeli en sağlıklı metod budur. Takometre ve kronometre yardımı ile net bir şekilde belirlenir.(Tecrübeli bir Usta yıldız nominal devre ulaşma süresini görsel olarak sadece kronometre ile de belirleyebilir.)
Motor gücü ve yüklenme durumuna göre süre değişeceğinden en sağlıklı tespit ölçüm sonucu belirlenen süredir.
 
Son düzenleme:
motor beslemesini kapat motor kablolarını sök. kumandayı çalıştır.üçgene geçtiğinde motora gelen besleme kablolarını ölç.kısa devre gösterenleri karşılıklı bağla.en kötü ihtima yön ters çıkar.onuda ana girişten değiştir.
 
slm arkadaşlar 37 kw motor yıldız üçgen panopsu var start verdigimizde üçgene geçme zamanında sigorta attırıyor neden olabilir motor ik kalkışta fazla ampermi çekiyor yoksa üçgene gectiginde tersmi dönüyor

Bu zamana kadar arıza giderilmiştir diye tahmin ediyorum.

Sıkıntısı neymiş ?
 
konu basit gibi görünsede detaylı bi konu. bağlantılar ve zamanlama doğru olsa bile yıldızdan üçgene geçerken ana sigortayı bile attırabilir. 22kw motoru saran bobinajcı motoru tekrar sarınca sorun çözülmüştü. omajlardanda anlaşılmıyor.
 
Şayet yıldız üçgen röle kullanıyorsanız röle kontağı takılı kalıyor olabilir röle bozuktur ama zaman rölesi kullanıyorsanız muhtemelen ya yalnış bağlantı vardır yada panodan motor klemensine giden uçlardan biri çıkmış olabilir tarafımca yaşanmış bir olay , bir ihtimal sayın YaşlıUzmanın dediği gibi motor yıldız nominal devrine ulaşmadan üçgene geçirilirse direk yol verilmiş gibi yüksek demeraj akımı çeker.
İyi çalışmalar.
 
yıldız üçgen role yerine zaman rolesi kullanmış olabilirmisiniz.kontakların zaman geçiş aralığı yetmemiş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst