Yg Tesislerinde İşletme Sorumluluğu

Ben de bir keresinde benden çelik burunlu ayakkabı isteyen iş güvenlikçi ile tartıştım. Beni öldürmek istiyordu herhalde :D

Adam ( İş güvenliği uzmanı ) gelmiş taşlama tezgahına acil stop istiyor , güler misin ağlar mısın ? Gerisini siz düşünün...

Bir çalışan elini taşlama tezgahına kaptırdığında bu çok ararsınız o acil stop düğmesini, diğer yandan ben elektrikçiyim ne işim olur çelik burunlu ayakkabı mantığı da bırakın işçileri mühendisler de bile iş güvenliği kültürünün yerleşmediğini gösterir. Siz belki sadece elektrik işi yapıyorsunuz ama o işyerine girdiğiniz an o işyerindeki tüm risklerle karşı karşıyasınızdır, bunun farkına varmak için ofise geçerken ayağınza bir şey düşmesi, devrilmesi veya batması gerekmemeli.

Diğer yanda bir işyerinde risk değerlendirmesi ekbinde kimler olması gerektiği ve iş güvenliği profesyonellerinin görevlerini mevzuatta düzenlendiği şekliyle öğrenirsek, hani bir iş güvenliği uzmanı şundan ne anlar bundan ne anlar diye sormanın ne kadar mantıksız olduğunun farkına varabiliriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst