Yerli PLC üretimi, hem de %100

runhek

Üye
Katılım
30 Mar 2012
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
34
Uzman PLC kullananlar farkı her ne kadar bilseler de günümüzde pic programlama kullanarak kart geliştirip PLC diye piyasaya sürenlerin farkını açığa çıkarmak için böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. Nasıl ki ihtiyar bir adamın gözüne kirpiği düşse ay zannettiği gibi pic programlamayla PLC üretenleri önce tebrik ediyorum fakat profesyonel uygulamaların bu tür cihazlarla yapılamayacağı malumdur. Bu yüzden cihaz alınacağı zaman cihazlarınız daha önce nerelerde kullanıldığını sormak gerekir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yapin ama pahalida olsa kaliteli yapin bune tum yerli mallar dandik

("kırık kalpler onarılmaz ")
 
Yukarıda değindiğim gibi yapılan projelere ve cihaz kullanım yerlerine bakmak lazım. mikrodev.com sitesindeki referanslara bakılabilir.
Eğer bu konuda ciddi araştırma yapan biriyseniz nerede ne proje yaptıkları hakkında veri bulabilirim
 
Kendi Cihazını kendin yap Emko yerli PLC üretmiştir. Ekli dosyada ürünü inceleyebilirsiniz. Kullandığı Code sys yazılımı ile 5 dilde yazılım yapabiliyorsunuz. Ayrıca genişleme modülleri ile farklı ürünler geliştirilebiliyor.
 

Ekli dosyalar

  • EPLC96_2.pdf
    957.2 KB · Görüntüleme: 225
Parsnav diye bir firma plc yapmış fiyatı çok uygun ama daha incelemedim isterseniz bir bakın

parsnav.com
 
CodeSys kullanınca PLC nin yazılımı yabancı olmuş olmuyor. Yazılımı de %100 yerli olan ve FBD gibi gelişmiş programlama imkanları Mikrodev ve ENDA ile sağlanıyor gibi.
 
Konu başlığına da dikkat ederseniz !!!%100!!! diye bi ibare yazdım. Yani PLC yazılımından devre tasarımına... işçisinden sermayesine kadar her şeyi yerli demek istedim. Bu yüzden 5 dille programlanması falan bu başlık altı için referans olamaz. Türkçe yerli plc programlama yapılması, yerli üretim yapılmasına bakmak gerekir.
 
Arkadaşlar Eliar firması da kendi PLC sini üreten bir firma. Tekstil alanında isim yapmışlar ancak PLC ler oldukça kullanışlı ve programlamaya da uygun. bir inceleyin derim.
 
Arkadaşlar Eliar firması da kendi PLC sini üreten bir firma. Tekstil alanında isim yapmışlar ancak PLC ler oldukça kullanışlı ve programlamaya da uygun. bir inceleyin derim.




Bunlarda CodeSYS kullanılmış yani %100'e girmiyor
 
Son düzenleme:
MİKRODEV , ENDA , PARSNAV , ELIAR , EMKO ..... ve diğerleri bunların SIEMENS olmasını beklemeyin , global pazarda söz sahibi olamazlar ekonomik güçleri de buna yetmez, küçük çaplı projelerde yerli imalat ile dışarıdan ithalatı azaltırlar ,
vatana millete katkısı olurlar bundan dolayı hepsinin eline sağlık, ben olaya başka türlü bakıyorum
Bogaz köprüsünde simitçiler vardır , herkes simit satmaya çalışır , halbuki bir tanesi farklı bir şey satsa
parayı basacak , bence PLC üreten çok var ve gereksiz işlerle uğraşmayalım , farklı çözümler üretelim !!!
kim bir tankın elektronik kartlarını üretiyor ? kim bir rüzgar tribünü redresörlerini üretiyor .....
vb özel uygulamalara yönelin şimdi aklıma isimleri gelmiyor yüzlerce örnek veren çıkacaktır ,
Almanya ve İsrail bunu çok iyi başarmış
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst