Yeni Mezun Kendini Bir Şekilde Geliştirmeye Çalışmış Elektrik Mühendisi

kaan1905

Üye
Katılım
15 Nis 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
Haziran 2012 de ytüden elektrik mühendisi olarak mezun oldum Enerji Yönetici Sertifikası programına katılıp bu sertifikayı almaya hak kazandım yabancı dilim çok kötüydü kendi çabalarım ve kurs vasıtasıyla son kpds sınavından 62 alabilecek düzeye getirdim ve uzaktan eğitim işletme yüksek lisansına başlamak üzereyim amacım ilk etapta askerliği de bahane etmeyen bir firmada çalışarak mesleki tecrübe kazanmak. Sizce işveren için yeterli bir düzeye gelebilmek için daha neler yapmalıyım ya da şu an için yapmam gereken tek şey mesleki tecrübe mi?:)
 
Malesef elektrik mühendisliğininde en büyük sıkıntılarından biri aynı doktorluk gibi farklı disiplinlere ayrılması gerektiğini hala birilerinin anlayıp gereklerinin peşinden koşmaması. Elektrik mühendisliği deyince otomasyondan yüksek geriliminden alçak geriliminden daha bilmem aklıma gelmeyen bir sürü mevzudan ve kategoriden oluşan kocaman bir okyanus meydana geliyor.Herkes elektrik mühendisi deyince elektrikle ilgili her konuda malumatı tecrübesi ve bilgisi olan mühendis hayali kuruyor .Elektrik mühendisliği kocaman bir okyanus.Bu kocaman okyonusa bir insanın tek başına hakim olması da çok zor bence . Aynı doktorluğun farklı disiplinleri gibi kendi içinde ayrışmalı bence her mühendislik . Sizde bu okyonusun her mevzuunu üstünkörü bilmek yerine bir konuda çokca bilgi ve tecrübe olarak uzmanlaşmaya bakın bence.
 
teşekkür ederim ancak biraz daha aydınlatıcı önerilerde bulunursanız sevinirim. Mesela her konu değil de hangi konu? yani hangi alana yönelsem hem maddi anlamda hem de bilgi anlamında tatmin edici olur?
 
bence hiç vakit kaybetmeden bi sanayi tesisine gir ücretten çok kendini yetiştir aranan bi mühendis ol para arkasından gelir zaten slm
 
Ytü mezunu birisinin de bu konuyu açabileceğini düşünmemiştim hiç açıkcası. Hayırlı olsun öncelikle. Ben kocaeli üniversitesinde 2. sınıf öğrencisiyim. Bence de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi önce yönelmek uzmanlaşmak istediğin alanı seç doktorluk gibi her doktor muayene eder sonuçta ama her doktorun bi uzmanlık alanı vardır..
 
elektriğin büyük kısmı artık mikroişlemcili sistemlere kaydı ; plc içermeyen otomasyon ve merkez izleme sistemi yok gibi ; bu kısımda kendini yetiştirmek hem daha kolay hemde elektriğin yüksek gerilimlerle uğraşılan kısımlarına nazaran çok daha güvenli . şu anki aklım okulda iken bende olsaydı yemez içmez plc öğrenmeye çalışırdım. ha kendime yetecek kadar biliyorum ama uzmanlaşmak tabi ki çok daha başka.

birde maddi mevzuları kafaya takmasan iyi olur bence ; yeni başlayan hiç bir mühendis kocaman paralarla işe başlamaz ; o kocaman paraları kazanabilmen için önce diploma değil saha mühendisi olman lazım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
para şu aşamada 2.planda zaten benim anlaşılan acilen iş tecrübesine ihtiyacım var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst