Yeni Müstakil İki Katlı Dairenin Elektrik Tesisatı Nasıl Döşenir

Elektrik aboneliği yaptırmak için bir proje çizdirmen gerekli hazır bir proje bul ve projeye göre tesisatını çek aksi takdirde hem tesisatı çekerken sorun yaşarsın hemde abonelikte ve hatta varsa bir tanıdık proje nin üstündeki tarihi eski olarak attırırsan belediye de sana kolaylıkta sağlayabilir.

ben zaten yönetmeliğe uygun tesisatı döşemek istiyorum hem sağlıklı olsun diye hemde kurallara uygun olsun diye ama çizilmiş projenin hangi kısımlarına dikkat edeceğim bu
konuda bana yardımcı olurmusunuz yani iç tesisat yönetmeliği okudum megep kitaplarını okudum forumlarda araştırma yaptım youtube den tesisat videolarını izledim çizilmiş projenin örnek: lamba priz linyeleri ayrı olacak çamaşır makinası bulaşık makinası fırına ayrı linye çekilecek bir piriz linyesine 7 piriz lamba linyesine 9 lamba bağlanamaz bu şekildemi kablolar piriz için 2,5 lambalar 1,5 ana kolon 6 bunlarmı


Ama böyle uğraşacağına belediye ye gidip inşaat için gerekli belgeleri alsan elektrik içinde bir proje çizdirsen başın belki daha az ağrır.

Belediyeye gidip belge alamıyoruz ev yapmak yasak ama yaptıktan sonra iş işte geçmiş diyor af çıkınca belge veriyor şu anda af yok heralde ama tekrar gelecek diye duydum ama gelmesede şu anda işini bilen belgesini alıyor abonelik alıyor

Bakarsın imar affı çıkmaz!Ben sakaryalıyım ve bizim köy de büyük şehire bağlandı artık.İnşaat için ruhsat gerekeceği için son iki yılda ev yaptıran yaptırdı yaptıramayan da inşaat temeli atarak.Ben bu evi büyük şehir yasasından önce yaptırdım diye beyanda bulundu.

Bizde aynı durumdayız ve şu anda inşaatlar devam ediyor belediye normal yolla belge vermiyor ama işini bilen alıyor
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst