Yeni cnc için tavsiyeler

reecep

Üye
Katılım
17 Haz 2016
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba konunun da başında belirttiğim gibi hobi amaçlı 100 cm x 50 cm boyunda kompakt bir cnc yapmak istiyorum forumda arkadaşların yaptıkları tasarımları gördüm genelde yanlış yazmıyorsam y ekseni alüminyum geri kalanı sima profil
Tamamı 10 mm yada 20 mm alüminyumdan olsa herhangi bir sakıncası yada dezavantajı varmıdır tasarım olarak @lydra tarafından tasarlanan ekteki tasarım üzerinden ilerleyeceğim konu hakkında tecrübesi olan ustalardan destek rica ediyorum
 

Ekli dosyalar

  • eko render.149.jpg
    eko render.149.jpg
    74.8 KB · Görüntüleme: 123
Tavsiyem tasarımına ve maliyetine körükleri dahil et. Yoksa alandan kaybedersin. Körük uygun olmaz vs. Ve körük mutlaka lazım. Çünkü sürekli talaş var bu işte... Ben hata yaptım sen yapma.
 
Tavsiyem tasarımına ve maliyetine körükleri dahil et. Yoksa alandan kaybedersin. Körük uygun olmaz vs. Ve körük mutlaka lazım. Çünkü sürekli talaş var bu işte... Ben hata yaptım sen yapma.
Körükten kastınız nedir?
 
körük dediği şey, makinanın hareketli kısımlarına (ray vidalı mil vs) toz taalaş kaçmasını engellemek için yapılan bir örtü.. son derece önemli olmasına rağmen, en ihmal edilen şeylerden birisi..

neden aluminum profil kullandınız diye bir soru sormuştunuz.. ben zamanında 2008'de aluminyum levhadan bir cnc yapmıştım..
2zxo937.jpg


heryeri aluminyum levhaydı.. endüstriyel cnc'de felan işlendi. ama sonuç? tam bir hüsran.. 15mmlik alunun 750mm'de esnediğini görünce şaşırısınız. o yüzden sigma profil bu ebatlar için çok uygun.. ha bir tık ilerisi var, oda profil kaynak içerisinede epoxy yada kum yöntemi ki bu biraz zor kolay gelsin.
 
Anladım değerli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim...
Proje canlandıkça buradan paylaşımda bulunacağım inşallah şimdilik elektronik kısmının gelmesini bekliyorum
 
Fizik kurallarına uyulmazsa aluminyumda esner, demirde... MDF zaten esner ona hiç girmeyin..
 
Ekteki kart sizce nasıl yada söyle söyliyeyim cnclerde sürücü mü daha önemli yoksa cnc kontrol kartı mı
 

Ekli dosyalar

  • USB-Interface-CNC-Motion-Controller-Mach3-motion.jpg_640x640.jpg
    USB-Interface-CNC-Motion-Controller-Mach3-motion.jpg_640x640.jpg
    115.3 KB · Görüntüleme: 87
Şekline aldanma. Önemli olan kartta optocupler'lerin kullanılması vs. İçinde ne kullanıldığını bilsen iyi olur. 15 dolara satın kartların bazılarında optolar var bazılarında yok.
 
Kart olarak tavsiyeniz nedir peki
Şunu kullanan daha iyi olur dediğiniz bir kart varmıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst