yeni buzdolabım iyi soğutmuyor

osmar

Üye
Katılım
16 Haz 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
63

Merhaba
Yaklaşık Bir çalışma odam için ay önce Hotpoint/Ariston(TFA1 TK- HA) marka büro tipi küçük bir buzdolabı aldım. Lakin buzdolabındansoğutma yönünden hiç verim alamadım. Dolap 4 kademeli soğutma ayarına sahip amane 2, ne 3 , ne de 4. Kademede dolap ısısı 6 ila 6.5 C’ derecenin altınadüşmedi.
Servise başvurdum, termostatını değiştirdiler ama sonuçdeğişmeyince ürünü yenisi ile değiştirdiler. Ancak ürün değişti ama sorundeğişmedi dolapta yeterli soğutmaolmuyor. Dün akşam termostat ayardüğmesini 4. Kademeye yani en yükseğe aldım 7-8 saat kapısını hiç açmadım dahasonra baktığımda ısı 7.5 C’ idi. Birdolapta olması gereken ortalama 4 yada 5 C’ dereceyi bu iki dolapta da göremedim.
Dolabın Derin dondurucu bölümü sorunsuz çalışıyor ve ayrıcadolap gerektiği gibi periyodik olarak durup tekrar çalışarak normalmiş gibigörünüyor. Dolabın içi yarı dolu,güneş almıyor ve hava akışı olan bir yerdeçalışıyor.

Şimdi sorum şu her iki dolabın da iyi soğutmaması şansız bir tesadüf mü? Yoksa bu markanın bumodelinde bir üretim problemi mi var?

Bu durumda sorun nereden kaynaklanırsa kaynaklansın buproblemin çaresi nedir öğrenmek ve çözmek istiyorum, yardım için şimdiden teşekkür ederim.
 
ücret iadesi isteyip başka marka alın. anlattığınıza göre ürünün üretimi ile ilgili sıkıntılar var. sizin ya da servisin yapabileceği birşey yok.
 
ürünü carrefour'dan aldım. ücret iadesi talebimi carrefour' a mı yoksa üretici olan hotpoint/ariston firmasına mı yapacağım bunu bilemiyorum doğrusu. carrefour'a böyle bir talepte bulunursam alacağım cevabı biliyorum. "biz ancak 30 gün içerisinde amabalajı açılmamış yada ambalajı bozulmamış ürünleri alırız" olacaktır.
 
carrefour pek karışmaz işe. siz servis kanalı ile işi çözeceksiniz. sorunun devam ettiğini belirtin. ücret iadesini kabul etmezler ise de sorunu çözmek zorundalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,245
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst