Yeni Başlayan Teknikerlerin Maaşı

Merhaba;
Teknikerden teknikere şehirden şehire firmadan firmaya görevden göreve değişecek bir konudur ücret konusu.
Yanlış anlamadı isem yeni bir iş arayışı içerisindesin. Personelin ücretini şirkete sağladığı katma değer belirler. tabiki ilk başlangıç anlaşması çok önemli. Yeni mezun olsa bile teknik bir personelin büyükşehirlerden birinde asgari ücret ile işbaşı yapması bana pek mantıklı gelmiyor.
Şöyleki;
Meydancı diye tabir edilen görevi yapacak bir personel ile teknik eğitim almış bir personelin firmaya sağlayacağı katma değerin aynı olması mümkünmüdür?
Kanımca şöyle bir ücret dengesi var;
İdeal başlangıç 800-1000 tl (kişinin profiline göre farklılık arz edebilir)
İlk yıl artışı genelde özel olur %25-40 yani 1000-1400 (Performans ve insan ilişkileri çok önemli)
Akabindeki yıllarda %20 görmek çok iyidir 1200- 1500 (her iki taraf içinde beklentiler ücretin çok üzerindedir)
böyle bir tecrübe ile iş değiştirmek istenirse (aynı sektörde) Ort. %25-%50 oranında yüksek bir başlangıç olmalı yani;
2 yıllık bir tecrübeye sahip işini seven ve analitik bir tekniker iş değiştirdiğinde beklentisi 1500-2000 TL aralığında olabilir ve makul ölçülerdedir.

diye düşünüyorum...

Saygılarımla...

evet yurtdışında doğrudur belki ancak tr de özel sektörde bu bahsettiginiz üçretler geçerli ve mümkün değildir hele hele elektrik taahhüt firmasında asla vermezler arkadaşımın başından geçen olayı anlatmadan gecemiycem işvereni hadi cabuk olun iş bitmiyor yatıyomusunuz diye usta arkadaşa fırça atıyor tabi sinir basıyor cünkü deli gibi iş cıkardıgı halde fırça yiyor ,arkadaşımda patrona söyle diyor bildigin bir yerde motor varmı diyor patron napcan motoru diyor oda kıçıma takacam diyor :D o sinirle işi bırakıp gidiyor...
 
teknik elemanlara bu ücret yaklaşımı ile (mühendis-tekniker farketmez)daha çok meslek lisesi memleket meselesi gibi sözde kampanyalar düzenlenir.Teknik eğitimde günden güne erimeye devam eder.Sonunda kaybeden işletmeler ve ülke olur.
 
Sonuç olarak sadece taşeronlarda veya tahahhüt firmalarında çalışanları düşünmeyin. Bugün belediyelerde 1200-1500 TL yeni başlayana verilmektedir. Düzgün firmalarda da benzer maaş alan tekniker arkadaşlarım var. Hatta eski iş arkadaşlarımdan biri .... inşaat firmasında ( Elektrik teknikeri-15 yıl tecrübeli -Eski Tedaş personeli ) 3000 TL maaşla çalışmaktadır.
 
Merhaba;
Şuna deyinmeden edemeyeceğim. Tekniker var tekniker var :D hatta bunu mühendisler içinde söyleyeceğim. bırakın devre analizini ölçü aleti nedir bilmiyor. eline tornavida almamış. hepsini geçtim, beynini kaybetmiş, defnetmiş, atmış bir kenara. 10-15 yıllık tecrübeleri ile 1000 lira maaş alan kıyamet gibi teknik eleman var piyasada.

Soruyorum ilgili arkadaşlara; NEREDE HATA YAPILIYOR? İşveren mi gaddar? yoksa işgörenmi vurdumduymaz? yoksa yine Amerikan emperyalizmi mi? :) Teknikerler odası ne iş yapar?

Yoksa Böyle gelmiiiiş, Böyle mi gider????

Saygılarımla...
 
Bir de şu iş ilanına bakın ozaman.

JTI'DA AYDA 1200 TL+YEMEK ÜCRETİ+YOL ÜCRETİ+SİGORTA ile GÜNDE 8 SAAT HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞACAK BAYANLAR ARANIYOR !!
 
benim tanışlarım birkaçı da mühendis asgari ücretten işe başladılar sonra işini değiştirerek maaşını artırmaya başladılar
 
Iiçilik sudan ucuz olunca istersen astronot ol...teknik adam diye birşey varmı bu ülkede...
 
arkadaşlar nerde iş varsa orda para vardır işsizlik varsa senin çalıştığın iş yerindede para yoktur.
 
arkadaşlar bir meslek zanat saibiolmak kolaybitşeydğil kolay olsaydı zanat zanat olmazdızaten . biz yıllaca cıraklıkdöneminde kalfalıkdöneminde karıntokluğuna calıştk bugünlere geldik. başarı altıntepside verilmez calışaraktan kazanılır. tabi işyerinin ve ustanın cokbüyük önemivar ustan işin eylibirisi ise onuntecübelerinden faydalanmak gerekir. boynuz kula gecer misali. ben hala ustamla karşıltığımzaman elini öperim.

şimdi bakıyorum sanat okolu öğrencisi sömöstür tatilinde bıranjı olmayan işlerde calısıyor garsonluk yapıyor ückuruş fazla para kazanıcakdiye onlarada hak veriyorum ekonomik şartlardan dolayıcalışıyorlar. fakat meyzun olduklarında kotaktörle termiği bir birinden ayıramayan teknisyen cıkıyor karşına .kendini yetiştirenler istisa. budurumda bir iş yerine başlarken işe girer girmez dolgun ücret beklemek hayal olur. nekadar ekmek okadar köfte.
 
özel sektörde alacağın maaş çalıştığın şehre göre değişir ve ne teknisyeni olduğuna göre de.Ama çoğu firmada asgari ücret ya da 750tl civarı bir maaşla başlarsın.Çalıştığı yer mesaiye ek ücret veriyorsa mesaiye kalarak 1200-1500 arasına tamamlayabilirsin ama epey çalışmak lazım.başlangıçta kendini ıspatlayana kadar asgari ücret alırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst