Yeni başlayan birisi için plc

yusufsahin

Üye
Katılım
16 Ara 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba millet.
Yıldız teknik üniversitesi 1. sınıf elektrik mühendisliği bölümünde okuyorum. Namık kemal 2 yıllık elektrik mezunuyum. Plc öğrenmek istiyorum. Nasıl başlamalıyım hangi plcyi satın almalıyım?
Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Plc alipta programlayamazsan sen ona oda sana bakar durur oyle. Oncelikle devre olusturabilme yenetenegi gelistir. Sonra plc nin sagladigi kolayliklari ogrenmek icin herbir komutun islevini ogren yani dokumanlardan kitaplardan yararlan. İsin en kolayi zaten programi plc ye yukleyip run komutu vermek.)
 
Bana göre ilk önce bir" PIC programlama ve deneme kartı" alıp, bir mikroişlemcinin mantığını, adres, data, data size kavramlarını ve programcılıgın ve dijital elektroniğin temellerini program yazarak ve uygulayarak öğrenmelisiniz.
 
bisiklete binmeyi öğrenmek için bisikletin olması lazım
Ona hic suphe yok. Fakat bisiklete binmeyi ogrenmek icin bile mekanin yani yolun ogrenmeye musait yol oldugunu bilmek gerekir.

Bi hikaye var tecrubeli bir hocam anlatmisti. Bir turk ile japon tenis maci icin iddaya giriyorlar. Yanliz ikiside daha once ne tenis kortuna girmis nede eline raket almis. Mac icin onlerinde bir hafta sure var ikiside calksmalara baslamis. Bizim turk hemen gidip gerekli malzemeleri almis topla calismalara baslamis. Japon ise once kitapcilara kitmis tenis hakkinda ne kadar kaynak varsa hepsinj okumus kurallarini inceliklerini iyice arstirmis ve son iki gun kala eline topu raketi alip calismalara baslamis. Mac gunu gelince bizim turk sahada topun pesinden oradan oraya kosacam diye cani cikmis. Tenis kurallarindanda bi haber, japon ise nezaman nerede olmasi gerektigini bilen kurallara hakim sakin bir sekilde maci bitirmis. Sizce kim kazanmistir.)
 
ben onu bunu bilmem :)

ben ilk araba sürmeyi altıma alıp sürerek öğrendim kitaplardan okumadım ,
ilk plc yi fabrikada deney setinde plc programlayarak öğrendim
ilk bisiklete altıma bisikleti aldım düşe kalka öğrendim
ilk ruscayı rus kızları öperek öğrendim :)))

sen hic televizyon alınca nasıl televizyon kullanılır diyen türk gördün mü ? kim okur televizyonun 100 sayfa kullanım klavuzunu ?
ben okumam direk basarım kumandaya çalıştırırım
 
ben birtek rusçayı iyi öğrendim.plc yi ortağım zaten yapıyor
 
Yıldız Teknik te öğretim görevlisi Ahmet Koyun olacak. Piyasada da makina imalatı yapıyordu. PLC öğrenme konusunda ilgili arkadaslara elinden gelen imkanı sunuyor. Ona bir danis istersen...

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst