Yazıcı parçalarıyla 3d yazıcı yapmak mümkün mü?

closek

Üye
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar reprap projesini araştırdım. Kullandıkları parçalar çok bulunmaz şeyler değil. fakat bunları aynısını tamamen almak yerine söktüğümüz yazıcılardan 3d yazıcı yapamaz mıyız? sonuçta mantık cnc ile aynı. xyz eksenleri var. bu eksenleri mekanik olarak oluşturabilsem yeter elektronik kısmını hallederim ama mekanik olarak tecrübem fazla yok. Tecrübeli arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirebilir mi?
 
zamanında cnc ile ilgili bir konu açtığımda forumdaki büyük çoğunluk iyi kötü fikir belirtmişti fakat 3d yazıcı hakkında açınca kimsenin fikrini alamadım (@yusufkaya teşekkürler cevabın için). Bunun nedenini şuna bağlıyorum, kimse yapmadan önce biz yapalım kimseye fikir vermeyelim çabası var bence bizim ülkemizde şuan bu konuyla ilgili her konuda olduğu gibi. Yine de cevap yazmayan arkadaşlara teşekkürler ve kendim yaptığımda en ufak ayrıntısına kadar bilgisini verip paylaşacağım türkçe olarak sırf bu tarz zihniyetteki insanlara inat :) o yüzden işinizi bozacağım için kusura bakmayın, tekrar teşekkürler. :)
 
@closek , 3d nin 3 eksenden farkı yok.
Sadece nozul ve kontrolü var fazladan.
Ve 500-1000 TL civarı kit olarak temini mümkün basit bir iş , bebe şebe işi .
Daha fazla yazabilirdim ama senin gibi düşünenler için yazasım gelmiyor.
 
Elektronik parçalar para tutmuyor. bu bün nema 17 motor 20 tl den başlıyor 35 40 tl ye kadar gidiyor. şimdi sen 35 tl gibi bir fiyata 0 ını alabileceğin bir ürünün 2. eli ile uğraşacak isen o yazıcı ile 2 3 çıktı alırsın yazıcı evinde kalır. esas sıkıntısı diğer kısımı. Hatta diğer kısımı hallederim diyorsan neden 12 cm lik veya 20 cm lik bir yazıcı yapacaksın ki? kodu var programı var direk 1 metrelik bir şey yap

zaten kartları alman lazım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst