(YARDIM) Piston kontrol devresi

mt_ozer

Üye
Katılım
12 Nis 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba
Küçük çaplı bir makina tasarlıyorum. Bunda 4 adet piston ve valf var bu valflerin kontrolu hakkında hiçbir fikrim yok. Amacım şu bu valflerin hızını (kapanma ve açılma) ve sırasını ayrlayacak bir devreye (sisteme) ihtiyacım var. Bu gerek bilgisayar kontrollu gerek manuel fark etmiyor. Bununla ilgili yardımcı olurmusunuz. Ücreti karşılığında.
 
Usb röle kartları, mcu, plc, zaman rölesi vs.vs. herşey olabilir,
Siz senaryoyu yazın, uzmanlar öneri versin.
 
Seneryo yukarida bahsettigim gibi. 1.piston acti 2. Piston kapatti 1. Piston actiktan hemen sonra 3. Piston acti. 4. Piston bagimsiz acip kapayacak. Ancak 1.2.3 pistonlar arasindaki zamanlamayi ayarlayabilmeliyim. Usb role ile olsa daha iyi olur.
 
Plc otomasyon ile istediginiz sekil ve zamanda pistonlarin hareketini saglayabilirim ayni zamanda hidrolik ponomatik sistemlerde uzmanim valfleriniz cift bobinse 8 cikisli plc isinizi gorur bide ufak bir hdmi ekran
 
Son düzenleme:
böyle basit bir şey için plc ye gerek yok logo ile yapılabilir.
 
Evet basit aslında çok fazla bir fonksiyon yok. Sadece burada önemli olan kısım zamanlama. Şu an zaten bir prototip uzerinde calısıyorum. Yani Ekran ihtiyacı olmayacak. Bilgisayar kontrollu olması yeterli. Logo daki kastınız nedir tam olarak bilmiyorum. Açıkcası cok kucuk bir 4 adet trimpotlu devre bile iş görür gibi tam anlamam elektronikten ama :) Ancak bahsettiğim gibi bilgisayar kontrollu olursa daha iyi olur. İletişime gececeğimiz mail var ise telefonlaşalım derim.
 
upload_2017-4-12_22-58-14.png
 
kulanımı nasıldır bilmiyorum ama iş gorur diyorsanız.
 
op. panel bağlaanabilir, istediğiniz zamanlama değişikliği yapabilirsiniz
upload_2017-4-12_23-4-22.png
 
Yani burada hız ayarı gibi ayarları nasıl yapabilecegimi kestiremiyorum. şu şekilde basit birşey olsa iş görür şimdilik;

burada sadece programlara eklentiler yapılmalı.

 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst