Yardım: Merdiven Işık Otomatiği ile Yangın Korna Kırbas

Katılım
7 Tem 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Selamün aleyküm ustalarım. Daha önce yapıp yapmadığımdan da emin değilim ama, uzun zamandır yapmadığım için sanırım hatırlayamıyorum. Arkadaşlar yangın buton (kırbas) ve kornaları için merdiven ışık otomatiği koydum. Ortak Nötrü nötüre bağladım ve yine nötrden ışık otomatiğine uç çıkıp bağladım. Faz yazana Fazımızı girdim. Lamba yazana kornadan gelen ucu girdim ve Buton yazana ise butondan gelen ortak ucu girdim. Ancak V-otomatı kaldırdığım zaman kornalar sürekli çalıyor nerede hata yaptım yardımcı olacak arkadaşlar var ise, herkese şimdiden teşekkürler hayırlı ramazanlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın cihan yanlışınız merdiven otomatiğine bağlamanızdandır. Çünki bütona bastığınızda merdiven oto. makinasının rölesi zaman ayarlı olduğundan o süre içinde lambayı yakmış olacağından sizinde alarım devamlı çalacaktır. Merdiven otomatiğini iptal ederek bağlayınız.
 
Merdiven otomatik lerine elektrik gelince ayarlı olduğu zaman kadar çalışır zaman dolunca elektiriği keser!Anladığım kadarıyla siz kırbas butona basılınca alarm çalsın istiyor sunuz!Birde bazı merdiven otomatiklerinde yan tarafında sürekli yanması için bir anahtar vardır onunda konumuna bakınız. Ama elektriği verdiğiniz de sistemin direk çalışması normal
 
Merdiven otomatiğini iptal edip direk nasıl bağlayabilirim? Butona + uc verip, lamba devresi gibi kırbastan çıkanı butonlara mı ineyim? İş bitti zaten yeniden iş çıkar bunu yapmadan nasıl yapabilirim merdiven otomatiği ile yada onsuz yani kırbasa basınca çalışacak şekilde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst