Yanmış Prizler(İki Deliktede Elektirik Var)

deeppoint

Üye
Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
19
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar Yeni Taşındığımız Yerdeki Mutfakta 3 Adet Priz Var Birtanesi İkili Olmakla Birlikte.Bu 3 Prizin 2'si Yanmış Ve Bütün Girişlerinde Elektirik Var İki Deliğede Kontrol Kalemini Sokuyorum Elektirik Geliyor Hepsine.Açtım Baktım Bir Yere 2 KABLO Bağlamışlar Ondan mıdır Nedendir Nasıl Düzeltebilirim Bu Durumu _?!
ÇİFT OLAN PRİZ ALTTAKİ
2i6j2ud.jpg

11awl11.jpg

1zdag4z.jpg

BUDA TEK GİRİŞLİ OLANIN DURUMU HEPSİ DEDİĞİM GİBİ YANMIŞ FAKAT ELEKTİRİK BÜTÜN DELİKLERİNDE MEVCUT
6h447q.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Prizlere gelen nötr kabloları kopuk olduğu için siz iki delikdede kontrol
kalemi ile baktığınız zaman ışık görüyorsunuz.Canlı yanan ışık faz,cansız yanan ise
nötr iletkeniniz..Prizlerdeki ikişer kablo;O prizden başka bir prize atlama yapıldığı için..
Tesisatınızı kontrol ettirmelisiniz..Mutfağa giden priz linyelerini çoğalttırmalısınız..Sigorta değerlerini
kontrol ettirmelisiniz..(Prizler için 16A.olmalı)
 
İkinci resimde siyah kablo toprağa bağlı iken üçüncü resimde sarı kablo faz veya nötüre bağlanmış ve gri kablo boşta görünüyor.Bu iş için yeteri kadar bilgi ve tecrübeniz olmalı çünkü riskli bir iş yapılacak.Bütün bağlantılar sökülüp ölçü aleti ile faz nötr toprak tespit edilip öylece bağlantı yapılmalı.
 
burada atlama yapmiş yanmasinin sebebi buyuk ihtimak aşiri derecede akım çekilmesi ben buna benzer bi ariza görmüştüm genelde yanmalar noturde olur ilk eger yapamayacaksan uzamana bırak derim notur kablosu kopup faz kablosuna değiyor ola bilir ondan dikkatli olani tavsiye ederim
 
Elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde prizden prize geçiş diye bir olay söz konusu değildir. Priz terminaline 2 tane 2,5'luk nya sokulmaz bir numaralı yangın sebebidir. Buat koymaktan kaçınan sonradan olma alaylı elektrikçilerin uydurma uygulamalarıdır. Nasıl düzeltebilirim diye sorulmuş, sizin evde biraz kırma dökme işi var arkadaşım, boru döşenecek buat'tan dağıtım yapılacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst