yanlış gerilimle bozulan kompresör motoru hakkında

reber85

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. bir arkadaşa 2hp hava kompresörümü vermiştim. yeni taşındığı atölyede büro kısmı dışında monofaz bağlatı yokmuş ve komprosörü trifaza kendince bağlamış ve kompresörü yakmış. yaptırdığını söylemişti ama çalışmıyor. küçük bir yerde yaşıyorum, tek bir bobinajcı var o da ilgilenmek istemedi.

bende motoru söktüm, sargıları çıkardım. multimetre ile nasıl ölçüm yaparım. yanlış gerilim verilmesinden başka bir yerinin bozulma ihtimali var mı? tam olarak neresi bozuk olduğunu bilmek istiyorum, böylece bursa merkeze götürecem.

birde sargıdan kaynaklıysa, kabaca maliyeti ne olur ? bobinajcı tarafından kazıklanmak istemiyorum (malum bunu yapan ne yazık ki çok var).

teşekkürler. herkese iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sargıdan başka motorun bağlantı kutusunda kondansatör vardır bu bozulmuş olabilir veya tamir edildikten sonra bağlanmamış olabilir.Küçük bir silindir bağlantı kutusunda var mı?
 
Öncelikle sargıları kendi rasında ve şaseye karşı ölç şasede kısadevre yoksa; (elektrik konusunda yeterli bilgiye sahip olduğunu farz ediyorum, sorumluluk bana at değildir)
3 pinli bağlantıya sahip, 2si üstte 1 altta, cereyan kablosuna pabuçlar tak bir ucunu aşağıya tekli pine diğerini üstekilerin birine tuttur fişi tak, ucu açık metalli tornavida gibi bir şeyle üstteki uçları 1 sn. kısa devre ettir (altta pine dokunmayacak şekilde) hemen tornavidayı çek sarsıntı olacaktır tırsma. Çalışıyorsa kopresör sağlam klemes kutusundaki ptc veya selonoid bozuktur. Bobinajcılar kompresör açar da sargı yapar mı maliyet nedir bilemem.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst