Yangın koruma cihazı (Arc Fault Detection Device) Türkiyede kullanılmaya başlandı mı?

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Arkadaşlar,

Elektrik standartları ile ilgili teknik dökümanları takip etmekteyiz.Son okuduğumuz dökümanlarda
,

''2016 senesinden sonra yapılan tüm elektrik tesisleri MCB ve RCD’nin yanısıra ark hatalarına karşı AFD cihazı ile korunmalıdır. Kablo ve iletkenleri aşırı akımlara karşı koruyan cihazlar sigorta ve kesiciler uzun yıllar kanıtlanmış ve denenmiştir. Ancak sigorta ve kesiciler çok küçük olan ark akımlarını korumak için uygun değildir. Yangın koruma şalteri bu koruma boşluğunu doldurmuştur. İletkenlerde seri ve paralel hatalar, yalıtım hataları AFD, MCB ve RCD ile çok etkili bir şekilde korunacaktır. AFD çok küçük akımlarda devreyi açmaktadır.''

Yangın koruma cihazı ‘’ Arc Fault Detection Device (Ark hatalarını algılama ve koruma cihazı) Türkiyede kullanılmaya başlandı mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşımız bulunuyor mu? Yukarıda bulunan yazıda 2016 tarihinde ibaresi kullanılmış. Bu tarih avrupa için mi geçerli yoksa Türkiye yi de içeriyor mu?

upload_2017-2-21_9-42-4.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst