yıldız ücgen sorunsalı

silent59

Katılımcı Üye
Katılım
10 Ağu 2007
Mesajlar
519
Puanları
56
arkadaslar kazan dairesine degazör ve kazan besi pompaları için pano yapmaya karar verdik motorların yıldız ücgen şekilde çalıştırılmasına karar verildi dort adet pompa bulunmakta motorların güç devrelerini hazırladım kumanda için ekteki degozer p2 kumanda adlı devreyi kullandım test için kumanda fazını verip defalarca denedim gayet guzel çalışıyor ana beslemeyi verdikten sonra bir iki normal start alıyor sonra patlatıyor.haydi bir anormallik var dedik diğer kumanda devresini denedik gene çalışıyor arada çakıştırıp patlatma yapıyor kontak emniyeti eklememize rağmen baktık sorun gene çözülmedi en sonunda kafamdan eski usül yıldız ücgen devresi çizip bağladım gayet güzel çalışıyor hiç çakışma yapmıyor.
Şimdi gelelim probleme diğer iki kumanda devresinde kullandığımız sistem zaman rölesinin devreden cıkması şeklindeydi son yaptığımız devrede zaman rölesi enerjili kalıyor kumandada entes mcb 30 serisi zaman rölesi kullandık bütün problem zaman rölesi ile alaklı gözüküyor acaba diyorum zaman röleleri artık elektronik olduğu için problemmi çıkarıyor ne dersiniz...
 

Ekli dosyalar

  • degozer p2 kumanda.pdf
    97.6 KB · Görüntüleme: 74
  • 104 - Bir Motora Otomatik Yıldız-Üçgen Yol Verme.pdf
    247.7 KB · Görüntüleme: 47
  • test.pdf
    37.7 KB · Görüntüleme: 49
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektronik zaman rolesinin program ayarinida yapmaniz gerekir. Farkli programda ise farkli calisacaktir.
 
104 nolu dosyada bagladiginiz sekilde patlatiyor test yazanda patlatmiyor dogrumu?
 
Pompalarınız kaç kw ? Özel trafolumusu-
nuz ? Neden yıldız-Üçgen ?
 
104 de stop girisinden almis c1 acigindan c1 cektirip c2 ile birlestirmis vs vs sekil kafami karistirdi yanlis gibi sanki. Beyin yorgunlugundan tam inceleyemedim bir ara ozellikle inceleyecegim. Ama test semasi dogru.
 
104 de stop girisinden almis c1 acigindan c1 cektirip c2 ile birlestirmis vs vs sekil kafami karistirdi yanlis gibi sanki. Beyin yorgunlugundan tam inceleyemedim bir ara ozellikle inceleyecegim. Ama test semasi dogru.
kumanda devrelerinin normalde hepsi çalışıyor sorun yok ama güç devresine enerji verdiğimiz zaman bazen patlatıyor her zaman değil biz sorunu zaman rölesinin kontak acıp kapama hızına bağladık test yazanı ben kafadan çizdim :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst