Yıldız/Üçgen Motor Bağlantısı

triibal

Üye
Katılım
17 Eki 2015
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba,

Açıkçası aklıma takılan bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.Yıldız/üçgen yol verilen devrelerde motor klemensinde bilindiği gibi 6 uç bulunmakta (UVW-YXZ) ,bildiğim kadarıyla ilgili klemens bağlantıları yapılırken karşılıklı olan aynı klemenslere aynı faz verilmesi gerekiyor.

Burada sormak istediğim şu yukarıda bahsettiğim durumun sebebi motor bobin uçlarına 380V gelebilmesi için aynı bobinin iki ucuna farklı faz gelme gerekliliği midir? Yani motor içerisindeki bobinler neden U-X,V-Y,W-Z uçları arasında çapraz olarak bağlanır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Teşekkür ederim cevap için ama bobin uçları neden düz olarak yani U-Z,V-X,W-Y olarak bağlanıp klemenslerdeki faz sıralaması değiştirilmiyor da bu şekilde çapraz bağlanıyor?
 
Direkt yolverme düşünüldüğünde,gelen tek ! kablonun kolay bağlanabilmesi için sargı uçları çapraz denk gelecek şekilde klemense taşınır.
 
Sami Bey,

Son yazdığınız olayı çizerek anlatma imkanınız olursa çok memnun olurum.Direk yol vermede R,S,T faz uçlarını U,V,W klemens uçlarına bağladığımızda sargı uçlarının çapraz olmasını anlayamadım maalesef
 
Peki düz bağlansa sargılar üçgen köprüleri atma imkanımız olur muydu?
 
Teşekkür ederim cevap için ama bobin uçları neden düz olarak yani U-Z,V-X,W-Y olarak bağlanıp klemenslerdeki faz sıralaması değiştirilmiyor da bu şekilde çapraz bağlanıyor?
Bunu büyük güçlü motorlarda yapmanız imkansızdır. Klemens kutusunun büyüklüğü, pabuçların boyu ve kablonun katlanabilme kabiliyetini düşünürseniz sorunun cevabını kendiniz bulabilirsiniz.
 
i7QybE_VeqFcd9-IAlgX3xWO2LbjzmwiXvgzyhVH-m8YSLgLxQ.jpg

Sormak istediğim ekteki şekilde mesela S fazına ait çıkış Z klemesine T fazına ait çıkış X klemensine,sargılar ise U-Z,V-X,W-Y arasında düz olarak bağlansa herhangi bir sorun olur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,169
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst