Yıldız-Üçgen Bağlantı

Anladığım kadarıyla sorununuz Yıldız / Üçgen devresinde, yıldızdan üçgene nasıl geçiyor olmalı :)
Bunu şu şekilde iza edebiliriz. Yıldız / Üçgen yol vermede tam üç adet ana eleman kullanılır. Bunlardan iki tanesi kontaktör diğeri ise zaman rölesidir. Birinci kontakör yıldız yol vermede ikincisi ise üçgen yol vermede kullanılır. Zaman rölesi ise yıldız çalışmayı kesip üçgene geçmesini sağlar. Diğer bir husus ise motorun klemens tablosunda hem yıldız bağlı hemde üçgen bağlı olmasıdır. Yıldız bağlantıda ilk kumanda devresinde yıldız kontaktörü devrede olur. Belirli bir zamandan sonra zaman rölesi yıldızı kesip üçgen kontaktörünü enerjilendirir ve motor üçgende çalışmaya başlar yani bir nevi bir devreden başka bir devreye geçiştir.

 

Ekli dosyalar

  • 15egzd5.jpg
    15egzd5.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 58
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
4 kw altında olan motorlara her zaman direkt yol verilir 4 kw üstünde olan motorlara yıldız üçgen yol veririz Yıldız'dan üçgene geçişini zaman rölesi ayarlar belirlenen süre sonunda motor üçgen çalışır kontaklarda çok önemlidir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst