Yıldız-Üçgen Bağlantı

Eminim yıl 2020 olunca birileri gelip yine bu konuyu yine hortlatacak.

Ne yıldız / üçgenmiş be arkadaş !
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Etiketinde yıldız bağlantı yazan bir motora yıldız üçgen yol veremezsiniz çünkü;
Fazlar arası gerilim 380 volt tur ki motor üçgen olarak devreye sargılar üzerine 380 volt gerilim düşer dolayısı motor yanar yada sargıları kavrulur çünkü yıldız bağlantıda faz nötr arası gerilim olan 220 volt vardır. Yıldız üçgen yol verme işine gelince motor klemensinde gördüğünüz o köprüler sökülür ve motordan dışarı 6 uç çıkarılarak kontaktörler üzerinden veya yıldız üçgen şalteri üzerinden gerekli bağlantılar yapılarak yapılır. Dikkat edilmesi gereken nokta motorun etiketinde yazan çalışma gerilimi ve bağlantı şeklidir.
yani yıldız 220 volt motora yıldız üçgen yol verilemez
üçgen 380 volt motora yıldız üçgen yol verilebilir yıldız/ üçgen 380/ 220 volt motora yıldız üçgen yol verilebilir Umarım yararlı olur
 
zeybek bey motorların yıldız veya yıldız üçgen çalıştırılacağını biliyorum. Size şunu soruyorum. Bir motor yalnız başına üçgen çalıştırılırmı şartları nelerdir. Birde şu motorun etiketlerini halen anlamış değilim. Motor etiketi için sadece motorun gücünü baz alabilir miyiz yoksa şu yıldız üçgen işaretlerine de bakmak gerekir mi. Teşekkürler.
 
birde yıldız üçgen yol vermede köprü kullanılmaz. motor klemens kutusuna 2 adet örneğin 4x6 lık kablo girer sonra bu kablolardan biri u-v-w, diğer kabloda sırası ile z-x-y ye girer. panoda olan yıldız-üçgen kontaktör ve zaman rölesi ile önce yıldız kontaktör çeker zaman rölesinden sonra üçgene geçer. yanı köprüyü kontaktörler üzerinden yapar. motorda ayrıca bir köprü olmaz
 
elindeki motor hakkında fazla bilgi vermemişin kw gibi o yıldız dan üçgene geçiş işlemini bir otomatik kumanda devresi yapıyor olmalı detaylı olarak incelersen anlarsın kolay gelsin
 
başkaları bir cep telefona trilyonlarca işlemler sığdırırken bizlerin açtığı konu ve cevaplara bak.
teknolojinin yüzyıl gerisindeyiz.
bizde her şey para kazanmak için yapıldığından ilerisini düşünemiyoruz.
 
u5ps4.bmp
 
normal motorlar orjinal yıldız baglıdıdır yıldız ücgende ise yıldız köprülerini cıkarmalısın çünkü baglantı şekillerini yıldız ücgen pano kendisi yapıyor
 
zbyrblc arkadaşım yıldız bağlı bir motora yıldız-üçgen yolveremezsin .Ancak üçgen bağlı bir motora yıldız- üçgen yol verebilirsin.Bu kuralıda dikkate almanı tavsiye ederim.


ustam ben ilk defa senden duyuyorum üçgen bağlı motora yıldız üçgen yol vermeyi. zira üçgen bağlı bir motora sadece üçgen yol verebilirsin.
 
ustam ben ilk defa senden duyuyorum üçgen bağlı motora yıldız üçgen yol vermeyi. zira üçgen bağlı bir motora sadece üçgen yol verebilirsin.
konuyu baştan okursanız neden ve hangi motorlara yıldız üçgen yol verilir daha iyi anlıyacaksınız slm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst