yıkanılan bulaşıklar lekeli çıkıyor

aynı problem bizdeki makinadada var birde cam olan bardak v.s çiziliyor

3ü bir arada türü deterjan kullanmayın. tuz deterjan ve parlatıcı ayrı ayrı kullanın. hem koyduğunuz tuz hemde 3ü bir arada deterjanın içindeki tuz aşırı yumuşamaya sebep olur. bu da cam bardakların dışında korozyon aşınması çiziklere sebebiyet verir
 
hızlı program performansı diğer programlara nazaran düşüktür.su lekeleri ise parlatıcı olmaması ve kurutma süresinin o program(exspres 58 dk) için kısa olmasıdır.normalde ekonomi 50 derece programında kurutma süresi 30 ile 45 dk arasıdır.hızlı programın süresi zaten 58 dk olduğuna göre yeterli kurutma olmayacaktır...
 
aynı problem bizdeki makinadada var birde cam olan bardak v.s çiziliyor

Çiziklerin yegane sebebi makinenizdeki tuz ayarının fazla olmasıdır.

Eğer tuz etkisi içeren tablet deterjan kullanıyorsanız makinenizin tuz seviye ayarını mutlaka sıfırlamanız ya da tuz kutusunun içini tuzdan arındırmanız gerekir. Modeli yazarsanız nasıl yapıldığını açıklarım. Tuz etkisi içeren tabletle tuz kullanmazsanız istisnai durumlar dışında çizilme ve korozyon problemleri yaşamazsınız.

Eğer klasik tablet veya toz deterjan kullanıyorsanız belediyenizden su sertliğini öğrenmeli ve buna uygun olarak parlatıcı ve tuz miktarı ayarı yapmalısınız.

Kaliteli olmayan veya iyi şartlarda saklanmayan deterjanlar da suda kolay çözünemeyerek çizilmeye katkıda bulunurlar. Tablet deterjanlar ise makinenin içine düşüp olduğu yerde çözünerek yıkamaya katıldığından ve israfa neden olmadığından(olduğundan fazla koyma şansınız yok) benim önerim tablet deterjan kullanmanızdır.

Sıvı deterjanların ağartma etkisi düşüktür, çay bardaklarınızda sararmaya neden olur.
 
Komşunuz tablet deterjan kullandıgından tuz haznesine tuz koymamış sanırım !
Tuz suyun yumuşatılması maksadı ile kullanılır!su lekeleri genelde su sertliginin yüksek oldugu bölgelerde görülür
parlatıcı ayarlarınında uygun olup olmadıgı kontrol edilmeli

tuz haznesinde tuz yok ve kırmızı uyarı ledi yanıyor.arçelik yetkili servisinde çalışan arkadaşımı aradım .oturduğumuz bölgede tuz kullanımı önermiyoruz dedi,sularda kireç oranı düşük olduğu için.Parlatıcı ayarlarını nasıl yapabiliriz.bu konuda yardımcı olurmusunuz.ayrıca dediğiniz gibi tablat deterjan kullanıyorlarmış.
 
tablet dediğiniz deterjan hepsi bir arada / 3ü bir arada deterjan ise parlatıcı ayarına da gerek yok. parlatıcı ayarını da su sertliğine göre harici parlatıcı koyuyorsanız ayarlamak gerekli. tablet 3ü bir arada zaten bir işe yaramaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst