Yükselteç

c0admin

Üye
Katılım
1 Eki 2016
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
31
İyi günler arkadaşlar. Peak to Peak değeri 3.5 V , frekansı 1.14 hz olan bir sinüs sinyalini transistörlü yükselteç devresinde bozmadan tepe değerini 12 V a nasıl yükseltebilirim? çıkışda sinüs olacak. opampla yapabiliyorum fakat akım işi içine girdiğinden gerçekleşmiyor. yardımcı olursanız sevinirim
 
Sema var mi? Cikisa bir guc transistoru ve beslemeyi 12 volt civari secilirse cikis istediginiz degerde olabilir. Base ucuna uygun bir direnc konulmasi gerekebilir base voltaji dusuk gelirse darlington transistor kullanmak gerekebilir.
 
Hocam şöyle açıklıyayım verdiğim değerlerde bir sinüs çıkışı alıyoruz arduinodan. bunu yükseltip bir bobine vereceğiz. dediğiniz gibi güç transistörünün üstüne bobini koyup değişken manyetik alan elde edeceğiz fakat işte sinyali bozmadan yükselten bir yükselteç yapamadık elinizde varsa çok makbule geçer :)
 
1.14 hz çok az değilmi. o bobin 12 volt gerilimi kısa devre eder. bobin kaç henri.
 
1.14 hz cok dusuk bobin bir elektromiknatismi? Frekans 114 hz yada khz mertebelerinde olabilir mi? 1.14 hz lik frekans neredeyse dc bir voltaj.

Devrenin amaci nedir?
 
Bu akımı ancak eğer yapabilirsen. 1.14 hzde çaışan bir jeneratörle yapabilirsin. özel bir jeneratör. Veya belkide güçlü bir kaç mıknatısı 1.14 hzde hareket ettirerek elde edebilirsiniz.
 
Bu frekansta calisacak bobin ince telli cok spirli bir bobin olmali ki guc kaynağını kisa devreye dusurmesin.
Olusacak manyetik alanin siddeti bobine ve guc kaynagina bagli.

Bu is icin bobinin buyuklugunu bilmiyorum ama yada cekecegi akimi 2n3055 kullanilabilir yada bobinin formulle 12 voltta ne kadar akim cekecegini hesaplayip ona gore transistor secebiliriz.

Yalniz sinyal sinus oldugu icin atik isi cok yuksek olacaktir. Transistor iyi sogutulmalidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst