Yüksek Gerilim Ölçü Hücreleri

NnDr

Üye
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba,

Konuya yabancı olduğum için , öğrenmek istediğim konu;
34,5 kV OG projesinde hem ölçüye esas akım-gerilim hücresi(akım trafosu, gerilim trafosu,sayaç var) ile sadece ölçü yazan hücre(sadece gerilmi trafosu var) bulunmaktadır.İki hücreninde fonksiyonu, arasındaki farklar nelerdir?

Teşekkürler,
iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bahsettiğin yer hes ise ölçü hücresinden senkronizer cihazına Şebeke gerilimi referans bilgisi gider.
 
Merhaba,

Hes değil, birbirine uzak yerlerdeki işletmelerin OG çıkışlarının olduğu yer.İşletmelere giden 34,5 hat çıkışlarına ait hücreler bulunmakta.Hem akım-gerilim ölçü hücresi hem de gerilim hücresi var.Bu hücreler ne iş yaramaktadır.Arasındaki farklar nelerdir?
 
Şemalara bakmak gerekiyor.Sadece gerilim ölçü trafosu olan hücrede gerilim var ise hat fider giriş kesicisine harici kapat komutunun tekrar gönderilmesini engellemek amacı ile kullanılabilir, v.s
 
Gerilim ölçü hücresi yani sayacın bulunduğu hücre OG satış gerçekleşen bir fabrikanın ölçüsüdür. Yani ölçü hücresinden sonra bir çıkış hücresi vardır.(Özel müşteriye veya dağıtım şirketinin ilgili çıkışlardaki kayıp kaçağını hesaplamak için koyduğu ölçüdür.) Diğeri ise gerilim hücresidir. Dağıtım merkezinde OG\AG trafo yok ise, dağıtım merkezinde bulunan koruma aygıtları, aydınlatma bu hücreden karşılanır.
 
İlginiz için teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst