Windowsa Policy yazmak?

Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
199
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar,

Windows için policy yazmak istiyorum. Yani sistem açıldığında direkt olarak benim istediğim yazılım açılsın ve başka hiçbir şeye erişemesin.

Örneğin bu bir muhasebe bilgisayarı veya kasiyer bilgisayarı diyelim. Bilgisayarın açma tuşuna basıldı, daha sonra mümkünse windows logosu yerine benim logom görülecek. Eğer mümkün değilse bu adımı atlayabiliriz. Windows loading veya benim logom loading ekranından sonra yani OS yüklendikten sonra ne bir masaüstü ne bir başlat menüsü hiçbir şey istemiyorum. Direkt olarak benim istediğim yazılım açılsın ve kişi sadece bu yazılımı kullanabilsin. Bu programdan çıkamasın. Eğer mümkün değilse en fazla boş masaüstüne ve başlat menüsüne ulaşabilsin. Ve sadece bilgisayarı kapatabilsin.

Eğer geliştirici olarak ben sisteme müdahele etmek istersem. Bunun için güvenli mod türü farklı bi mod ile gireyim veya 4 tane kısayol tuşu olsun bunların hepsine birden bastığımda sistem şifre istesin ve policy modundan çıkıp tam erişime açsın herşeyi ta ki ben tekrar policy modunu devreye sokana kadar.

Nasıl yapılabilir böyle bir şey? Her türlü kaynak, öneri vs. ne düşünüyorsanız bekliyorum...

Herkese şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...
 
Windows 8.1'de bi kiosk modu var, belki aradığınız şey tam bu olmayabilir ama, bi kiosk hesabı tanımlıyorsunuz bu hesap sadece bir programı veya bir internet sayfasını görebiliyor/kullanabiliyor.
Bkz: http://www.howtogeek.com/179935/stupid-geek-tricks-how-to-turn-a-windows-8-pc-into-a-chromebook/

Bunun dışında, bir yazılımcı olarak aklıma, sistem başladığında otomatik başlayan, herşeyi disable eden (taskmgr, win+kısayollar vs) ve sadece sizin görülmesini istediğiniz programı en üstte gösteren, ekrandan bir şekilde kaybolduğunda bunu farkedip tekrar kendini ön plana çeken bir yazılım yapılabilir.

Zaten sektördeki çoğu yazılımların da kullandığı yöntem bu şekilde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst