wincc ve c#

canbulut_

Üye
Katılım
3 Haz 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
merhaba arkadaslar, wincc ile c# arasında nasıl bir fark var? c# varken neden wincc var? wincc hakkında neredeyse hiç bilgim yok sorumu anlayışla karşılayın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bilgisi olan arkadaslar cevap vermenizi rica ediyorum. Neticede WinCC mi öğrenmeli yoksa c#'a devammı etmeli diye soracağım ama maalesef cevap veren yok. değerli cevaplarınızı bekliyorum.
 
Wincc Siemens'in hmi yazılım programıdır. C# ile karşılaştıramazsınız
 
Kıyaslama aslında pek hoş olmadı, çünki ikiside farklı şeyler. C# diye bahsettiğimiz şey Microsoft tarafından geliştirilen .Net tabanlı bir programlama dilidir. WinCC Scada ise Siemens firması tarafından geliştirilen - birçok Plc, Modbus, OPC Server vb. gibi cihazlar haberleşen paket yazılımıdır.
 
c#'da markasını belirtmeme gerek olmayan bir marka ile modbus ile haberleştim. c# ücretsiz. wincc'nin avantajı bu haberleşme arayüzlerini kendisi kolayca oluşturuyor olabilir mi? Aksi takdirde c#'da protokollere bilgi olarak hakim olmak gerekiyor.
 
Öyle sanıyorum ki Csharp program yazarken Ms Visual Studio ide'sini kullanıyorsun ve projeni windows form üzerine inşaa ediyorsun zira Csharp ile Basic dilini kıyaslayabilirsin ki wincc altında da aynı Visual Studio altında olduğu gibi Visual basic scriptleri yazabilirsin.
 
Siemens veya bayilerinden istegiğiniz tag sayısına göre teklif alabilirsiniz ki ben satıcısı değilim.
 
yani şunu dicem c#ücretsizken wincc ücretli.
 
MS Visual studionun ücretli olduğunu biliyorum, yine de şunu idia ediyorum herzaman, İster csharp ister visual basic net framework'u arkanıza aldığınızda yapacağınız yazacağınız sistem sadece hayalerinizle sınırlı ki hazır scada pakatleri bu sınırın çok altında kalabilir ancak bu işle ile uğraşan birisi olarak söylüyorum ilk etapta oluşabilecek hatalara göğüs germeniz gerekecek. Zamanla Tecrube ve kütüphaneleriniz büyüdükçe bu işten haz almaya başlayacaksınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst