wincc simulator

Katılım
12 Haz 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
48
wincc simulator
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Wincc 6.0 simulator yardımı ile projenizi, sanki donamını kurmuş gibi test edebiliyorsunuz,değişkenleri simulator isteğinize göre değiştirebiliyor.projeniz çalışırken simulatoru çalıştırıp hangi tag lardaki depişkenleri nasıl değiştireceğinizi seçiyorsunuz..

ben wincc 6.0 demo kurdum ama simulatoru çalıştıramadım.sebep demo olması olabilir diye düşünüyorum,bilgisi tecrübesi olan arkadaş varsa şimdiden teşekkürler..
 
ekli sitede alternatif bir tag simülatör var. bir bak istersen. ben wincc v6.o kullanıyorum. tag simülatörde problem yok. eğer step7 de varsa aşağıdaki linkteki bağlantıları yaparsan external tagleri de simüle edebilirsin.

tag simülatörün çalışması için normalde hiç ayar gerekmiyor. tagleri yüklemen gerekir tabi. Sen böyle mi yaptın?

alternatif simülaötün linki
Technical support : SMS-Automation

external tag okumak için yöntem
https://www.kontrolkalemi.com/forum/scada-bolumu/7635-s7300-plcsim-wincc-haberlestirme.html
 
ilginize tşkler tagleri bağladım aslında ama olmadı.şimdi wincc6nin demo süreside doldu.sanırım demo olduğundandır.serial olmadığındandır.
 
Evet arkadaşlar sonuç sonunda çözüldü,tag tanımlamalarında hata yaptığımı farkettim.yazılımın demo olmasıyla bir alakası olmadığını gördüm.Sorun internal tags yerine external tags olarak kullanmamdan kaynaklanmış...
 
Evet PlcSim (S7 300 simülator) ile wincc yi haberleştirerek aynı anda simüle yapabilirsiniz. konu ile ilgili forumda daha önce başlık açılmıştı. Küçük bir arama ile istediğiniz bilgiye ulaşabileceğiniz kanaatindeyim. kolay gelsin
 
bu olayı s7200 ile de gerçekleştirebiliyormuyuz?.yapabiliyorsak hangi simülasyon programıyla yapıyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst