Wincc ile en uzun tag kayıt süresi nasıl ayarlanır?

vvkaymak

Uzman Üye
Katılım
15 Eyl 2007
Mesajlar
589
Puanları
221
Yaş
49
Konum
Manisa
merhaba arkadaşlar.
Wincc ile en uzun nekadar süre tag kaydı yapabilirim 1 ay- 10 ay - 1 yıl- 10 yıl
veya şöyle sorayım daha uzun süre tag kaydı nasıl yapabiliriz.
saygılar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,
Biz datalogger olarak www.rbsreport.com dan wincc taglerini logluyoruz kullanıyoruz. 4 yıl oldu sıkıntısız çalışıyor.
Yazılım WinCC flexible ilede tam uyumlu çalışıyor. Arçelik'te bir uygulamamızda kullandık.
Yada WinCC'de scriptler yazarakta 10 yıllık veriyi rahatlıkla kayıt altında tutarsın.
Çünkü WinCC de kendinden standart SQL Server bulunmakta.
 
mesela tank basıncı bilgisini 10yıllık kaydediceksin diyelim.eğer basınç bilgisini her 500ms'de (her saniyede 2 kere veri örneği kaydedecek) grafiğe dökmek istiyorsan 10 yıla gelmeden arşiv 400gb seviyesini geçebilir.400gb seviyesine gelmeden pc'nin kasmaya başlayacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.
ama basınç bilgisini her günde bir refresh edeceksen o zaman sorun çıkmayabilir.kaydedilecek zaman kadar kaç tag kaydediceksin ve tag verilerinin yenilenme hızı ne olacak bu çok önemli.ben şahsen raporlama için wincc'yi kesinlikle tavsiye etmem.wincc deki tag kayıtları genellikle arıza bulmada grafikler için işe yarıyor. genellikle 50tane tag 1sn refresh hızla kaydedilip 2 günden eski kayıtlar siliniyor. bunun dışına çıkarsan ( tag sayısını veya süreyi çok arttırırsan)bence kesin sorun yaşarsın. çok sağlam bir pc (özel üretilmiş server pc ler gibi pc) yoksa işin zor.bunun yerine raporlama programı kullanabilir veya raporlamayı kendin yapabilirsin. wincc'nin en büyük eksiklerinden biri bu raporlama. automation siemens sitesi, wincc den excele nasıl veri aktarırım sorularıyla dolu. eğer yazılım bilgin varsa oturur kendi c# vb vs.. programını yaparsın txt veya csv dosyasına raporlarsın diğer türlü blackrider arkadaşın bahsettiği gibi bir yazılım almak daha mantıklı olabilir.wincc de hardcopy adı altında raporlama şekli de var, printscreen ile ekran görüntüsü almaya eşdeğer birşey diye hatırlıyorum.ben geçmişte wincc den excele veri aktardım ama aktarılacak veri çoksa pc çok yavaşlıyor bilgin olsun.
 
anladım 5 sn aralıklarla 150 tag 1 yıl süreyle geriye dönük grafik almak istiyorum bu işi nasıl yapabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst