win7 yardım!!!

karoser

Üye
Katılım
10 Haz 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar elimde olan win7 dvd si ile pc laptop a format atayım dedim ve cd'den önyükleme ile başlattım. sonra hdd'yi biçimlendirdim ama şimdi windowsu yükleyemiyorum,ön yükleme yapıyor ama yüklenecek hdd bölümünü seçince dvd deki kurulum dosyalarını bulamıyor. usbden de denedim,netten farklı iso dosyaları da indirdim ama yine de beceremedim. yardımcı olabilecek var mı acaba arkadaşlar,şimdiden teşekkür ederim...
 
ilginç bi durum,dvdnizdeki yada indirdiğiniz iso dosyalarında sıkıntı olmasın?
 
yani olabilir belkide ama sorunlu olsa flas disk e atıp ön yüklemeyi yapamazdım heralde. yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar? mecburiyetten ubuntu yükledim,kötü değil ama programlarımı kullanamıyorum ve anlamadığım bi şekilde pc yi kasıyor..
 
BIOS ayarlarından olabilir, bende laptopa win7 kurmaya çalışırken böyle bir sorunla karşılaşmıştım. BIOS ayarlarından hdd bağlantı ayarını değiştirince düzelmişti.
 
eyvallah hocam dediğini deniycem çok saolasın
 
hocam bios ayarlarına baktım ve hdd ile ilgili değiştirebileceğim sadece configürasyon seçenekleri var. onlardan biri AHCI biri İDE. şu anda AHCI seçili durumda,onu mu deiştirmem gerek acaba?
 
Evet o ayar bende IDE olunca çalışıyor diyerinde yükleme yaparken hata veriyor.
 
Evet Bios Ayarlarını IDE olarak değiştirirsen sorunun hallolacaktır. Harddiskin Sata olduğu için sorun yaşıyor olabilirsin, IDE yi seçtiğin zaman HDD, IDE Olarak sisteme tanıtılır ve kurulun sırasında diski görürsün.
 
hocam ilgilendiniz sağolun fakat ide yapmama rağmen yine de yükleyemedim. sanırım biraz da yanlış anlaşıldım. yükleme yaparken hdd yi görüyor pc,önyüklemeyi de yapıyor ama sonradan kurulum dosyaları bulunamadı gibilerinden bir hata veriyor
 
Benim kurma işlemimdede HDD yi görüyordu, HDD ye formatta atmıştım daha sonra cd den dosyaları okuyordu ve CD den dosya okunamadı gibi hata geliyordu her seferinde değişik dosyalar okunamadı gibi hatalar vardı.
İnternette arama yap bu hatayla karşılaşan çok kişi var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst