Wecon plc ve ekran sorunu

Katılım
2 Nis 2010
Mesajlar
36
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;

Elimde wecon bir plc ve ekran var.
Basitçe bir program yazdım ekrandan zaman verisi girip zamana göre işlem yaptıran. Ekrandan girdiğim zaman verileri makine açıkken plc'ye yazıyor işlem yapıyor cihaz normal çalışıyor. Fakat makine kapatılıp açılınca verileri kaybediyorum. Konuyla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yaptığım araştırmalarda bir sonuca ulaşamadım kaynak çok kısıtlı.

Ekrandan tuş takımıyla girilen bir pencere yaptım ve pencereye girilen verileri D80 bölümüne kaydettim.
Plc'de ise bir zaman rölesi (timer) koydum ve veriyi alacağı yeri D80'e bağladım. Fakat makine kapatılıp açılınca ekrandaki girilen veriler kayboluyor doğal olarak plc'deki veride gidiyor tekrar girmek zorunda kalıyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bahsettiğiniz marka PLC leri tanımıyorum .Ama emin olduğum bir şey varki kalıcı data kullanmıyorsunuz..D80 adresin kalıcı data değil..Bu PLC modelinde Kalıcı dataların adreslerini öğrenmelisin..Mesela D300....den başlıyor gibi..
 
Bilgiiçin teşekkür ederim.
Kalıcı data olarak D300 ve üzerini giriyorum plc ve ekrana bu seferde ekrandan girdiğim bilgiyi plc'ye yazamıyorum.
 
Ben mesela D300 dedim.:) Bu kalıcı dataları adreslerini distribitöründen öğrenebilirsiniz.
 
tel : 0212 210 76 46 burdan teknik destek isteyebilirsiniz.
 
İlginiz için teşekkür ederim. Dacel elektronik getiriyor fakat teknik destek sağlayamıyor bu kadar basit olayı 2 aydır çözemedik ürünü sadece getiriyorlar. Çinli üreticisine yazdım cevap bekliyorum çözüm için. Belki aramızda tecrübe etmiş biri vardır diye buraya yazdım.
 
Kalıcı data adresleri her PLC ye göre değişir....Yüzlerce data adresi var...Kimbilir hangisi..
 
Yapılacak bişey yok araştıracağız. Anlaşılan forumdada pek tanıyan yok plc'yi
 
Arkadaşlar sorunu çözdük. Bilgi olsun diye Paylaşıyorum. Wecon Plc'de kalıcı adres tanımlamaları 200-202-204 olarak başlayıp çift sayı ile gidiyor. Wecon Türkiye ve Dacel elektronik tam anlamıyla konuya el attılar ve nihayet çözdük. Fikir paylaşan herkese teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst