Weintek HMI Modbus Aynı Anda İki Cihaz Kullanımı

Katılım
14 Mar 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
45
weintek hmi de modbus rtu ile sensörden bilgi alıyorum sorunsuz.ancak ikinci bir cihazı aynı hatta ekleyip haberleşemiyorum ikincü üçüncü n sayıda modbus destekeleyen cihazları nasıl ekleyebiliriz? master slave seçeneği göremedim .teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
2. cihaz eklemek için 2. cihazın slave numarasını değiştirmen lazım 1.cihaz 1 , 2. cihaz 2 olmalı gibi. Panelde okurken 2. cihazın adresinin başına 2#koyup ondan sonra modbus adresi yazılır ve bu şekilde çalışır.
 
Cevabınız için tesekkür ederim . Ben new deyip cihaz eklemeye çalıştığım için hep com port kullanılıyor hatası aldım . Deneyip size yazacağım . Anladığım kadarı ile com port atarını yapıp modbus seçiyoruz işlem yaparken adrs# yazıp devam ediyoruz. Slave sayısı max 16 galiba
 
modbus tipi ne ise onu seçip(MODBUS RTU,MODBUS TCP/IP gibi) cihazlara slave numarası veriyorsunuz, panelde ise slave numarası # koyup modbus adresini yazıyorsunuz. Slave 255 kadar olması lazım.
 
Delta sürücüyü bütün çabalsrıma rağmen süremedim. 2000H ADRESİNE göndereceğim 3 değeri ile start yapacağım bınu set word layapıyorum yada yapmaya çalışıyorum . 40001 ekledim desimale çevirdim . Olmadı nrrede hata yapıyorum anlamadım .

Hmı proğramını yazıp gönderirseniz sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba,

sen yazmadan önce sürücüden herhangi bilgi okuyor musun. deltanın hangi serisi ile haberleşmeye çalışıyorsun. Ona göre yardımcı olayım.

kolay gelsin.
 
Hocam komut kısmına 4x yazıcaksın 2000 hex adresini desimal e çevirip adres kısmına yazacaksın 2000hex=8192 decimal sayı olacak
 
buradaki 4x in anlamı modbus adrs bölgesinimi temsil ediyor caba ?
 
com1 2 telli bağalntı yapıyorum (rs485 1data-,2data+)bağlantı yaptım ancak herhangi bir değer gönderemedim ve yazamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst