Voltmetre ve osiloskop

Ilker dvc

Üye
Katılım
6 Ara 2015
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar kafam karıştı şimdi bi devrede Voltmetre ile iki nokta arası öl voltaj ölçümü yaparken Voltmetreyi mesela ölçüm yapmak istenilen iki noktanın arasına tutuyoruz. Hiç Voltmetreye referans falan göstermiyoruz. Ama osiloskopta öyle değil illa negatif ucu devrenin referans yerine Veriyoruz ve Ölçüm istenen bi yere diğer probu takıyoruz. Sonra diğer probu da aynı şekilde diğer noktaya takip channellar arası Inverse alıp toplama yaparak voltaj i olcebiliyoruz. Yani aradaki fark ne neden biri referans isterken diğeri istemiyor ? (Voltmetrede sadece etkin değeri gördüğümuzu biliyorum)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Referans noktası göstermeden grafik çizilebiceğini zannetmiyorum. Osiloskopa "bak kardeşim bu bizim referans noktamız, grafiği buna göre hazırla" diyorsun, osiloskopda dalga şeklini o referans noktasına göre çiziyor.
 
Ayrıca voltmetre sadece gerilim değerini ölçüyor, grafik çizmiyor ki.
 
voltmetre nin 2 ucu var dimi ?
osiloskopunda öyle. :)
 
osilosobun + ucu ve referans ucu var. nereye göre çizeyim diyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst