Visual basic ile S7-300 üzerinden bilgi okuma

durcan78

Üye
Katılım
4 Mar 2012
Mesajlar
40
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar ;
S7-300 üzerinden 0-1 bilgilerini okuyarak

m8vOOy.jpg

resimdeki gibi sinyal 1 ise kırmızı kutucuk olacak yoksa resimdeki gibi eksik olacak bu şekilde VB ile bilgi amaçlı Scada yapmaya çalışıyorum. 1 sinyali varsa yeşil yansın, 0 sinyali varsa kırımızı yansın gibi değişiklik yapmak istiyorum. Konuyla ilgili döküman yada nasıl yapabileceğim konusunda fikri olan yardımcı olabilir mi? Sistem sadece izleme amaçlı kullanılıyor
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
libnodave ile yada opc server ile yapabilirsin.
internet te ve sitede bir araştır.
 
Çalışan sistem üzerinde bu programlar kurulu. Çin yapımı bir alet

nGXVoa.jpg

dediğiniz programlardan biri veya benzeri yok
 
illaki bahsettiğim yollarla olmak zorunda değil başka yollarıda var. fakat en kolay ve ulaşılabilirler bunlar. programı yazanlar libnodave kütüphanesini dll lerini kullanarak kendi programı içine gömmüştür. iyi araştırman lazım.
 
Senin illaki bu program ilemi yapman gerekiyor. Hangi haberleşme protokolü ile plc den pc ye haberleşme sağlıyacaksın.
Biraz ayrıntı anlatırmısın.
 
Bu program üzerinde görsel olarak ve yazılım hatalarını gidererek değişiklik yapmak istiyorum. Mesela kırımızı ikonların sinyal 1 olduğunda yeşile dönmesi gibi. Nasıl açtınız?
 
winsock dll kullanarak yapabilirsin. Amaç portları kontrol edip ip adresine mesaj atmak geri dönen mesajı dinleyerek bilgi edinmek. 100 değişkene kadar deneyip çalıştığını gördüm.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst