Vinç için siren bağlantısı

Hatamı gördüm özür dilerim! Digitalist Ustama teşekkür eder saygılar dilerim.
Yapman gereken bu Sn. Veysel bir kaç ilave yapman gerekecek.
12v besleme ve 12v 5 ad röle tek kontak veya 4 ad röle çift kontak temin edeceksin.
RELAY2 panonuzdaki mevcut kontaktör oluyor klemens bağlantısını açıklayayım 1 noya faz bağla, 2 noya kontaktörün A1 ucunu, 3 ve 4 A2 ucu ve nötr.
El kumandası 12v ile çalışacak ykarda belirttiğim gibi çift kontaklı röle(RELAY1) kullanman halide 1 kontak şemadaki gibi (TRans ve direnc kullanmadan direk butonu bağla diyod da zorunlu değil ama kullan :)) diğer kontak alarm devresi için kullanılacak (tek kontaklı röle kullanırsan her kontaktör için bir röle + alarm için 1 tane kullanman gerek, bu röleye de 4 diyod ile dieğr rölelerle bağlantı yapmalısın, senin mesajın başındaki çizimden)

power_relay.gif


Çift kontak röle çalışması:
12v_role_calismasi.gif

Not: Farklı alternatifler yapılabilir ama profesyonel yaklaşım bu derim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaş diyota ne gerek var kontaktörün güç bağlantılarının çıkışına aynı faza sireni paralel bağla kontaktör her çektiğinde öter
 
Digitalist in soledigide olur...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
kontaktörleri girişleri 1 3 5 şeklindedir çıkışları 2 4 6 şeklindedir buradan motora enerji gider 4 nolu kontak sag sol harekette değişmez hep aynı faz kalır yapman gereken 4 no lu kontakları hepsini birbirine bağlamak kontaktörün 1 tanesinin 4 nolu kontağından sirene enerji vermek böylece yukarı aşağı ileri geri hangi kontaktörçekerse çeksin siren öter ben öyle yapıyorum.
 
hayırlı işler ben bu açık kontaklara bağladığın diyot bağlantılarından başlamak istiyorum...? güç kontaktaktörlerin yardımcı kontaklları yetersiz diyorsunuz ..ama yine var olmıyan kontaklar üzerinden devreyi cizmissin neyse eline sağlık .....Benim sana tavsiyem bu diyotları herbir kontaktörün bobin 2 ucu var biliyorsun bunun faz olan uçlarına ve ensonunda senin bağladığıngibi 4 tane kontaktörlerden gelen 4tane diyotların uçlarını birleştir şimdi bir 220 volt bir dc gerilim oluştu. ve bu fazla nötür arasına 50veya 100 mf kondansatör.....????? en önemlisi en az 250volt veya 3oo voltluk koyarsan iş tamam diyorumm...yalnız kondansatörün.... ARTI... VE .....EKSİ....UÇLARINA DİKKAT ET......kolay gelsin....son anda aklıma geldi ..vincin aşagı ..yuakarı ...kumanda uçlarını kontaktor yardımcı kkontaklar üzerinden değilde kumanda butanların kullanılmayan normalde kapalı 1...2..kontaklarını kullanabilirsin diyorum ..böylece sana boş kontak çıkmış olur..bunu sağ..sol...yani 4 ..taraf için uygun olur diye düşünüyorum.....illakin kontaktörler üzerin birlerini kilitliyecek veya emniyete alacak kesin bir bağlantı yok. çaresiz kalınca değişik bağlantılar uygularınır yerine..bazen...şahsen hem kontaktör üzerinden hemde kumanda butonlarından emniyet bağlantılarını yaparım..nedir o diyecekler örnek vinç aşağı inerken ...yukarı ...butonuna bassan yukarı çalışmaz ....aynı işlem sağ...sol ...yönlerine uyguların....sana kalmış .....selamlar ...Uğraşan araştıran birşeyler yapmak isteyen ...her şey TÜRKİYE İÇİN.....
 
Son düzenleme:
bu vıncede ileri , geri ve asagı ,yukarı da ıllakı fren kontaktorlerı vardır onlarda mutlaka bos kontak vardır onalra sıren baglaya bılırsın aynı faza denk getırırm dıyorsan motor besleme uclarından da ala bılırsın
 
Bu tip birşey yapmak istiyorsan güç devresi değil kumanda devresi üzerinden gitmelisin. Vinç kumandasındaki butonların normalde açık kontaklarından paralel uçlar alıp birbirine paralel bağlayacaksın. Onu da getirip sirene 220 V gelecek şekilde bağlayacaksın. Hangi Butona basılırsa basılsın siren çalışacaktır. Vinçlerde genelde böyle yapılır. Ariza oldugunda da siren calisir ama hareket olmaz. Tek dezavantaji budur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst