eraksoy

Üye
Katılım
3 Şub 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar bi tane viko anahtar aldım. Bu anahtar dokunmatik ve üzerinde mavi bir led var ışık yandığında bu led sönüyor. ışığı söndürdüğünüzdede bu led yanıyor. Montaj kılavuzunda 2 nötr 1 faz olarak montajı gerçekleştirmek gerektiği yazıyor. Eski anahtarı söktüğümde sadece 1 nötr ve 1 faz olduğunu gördüm. Olayı bilmediğim için 2 nötr se al sana iki nötr dedim köprü yaptım. :) Tabiki yemedi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eski anahtarı söktüğünüzde 2 adet kabloda 1 i gelen faz diğeri lamba dönüşüdür kullandığınız ampul flamanlı ise enerji vermediğinizde nötr gelir enerji verdiğinizde nötr yoktur.eğer sizden nötr isteniyorsa bir kablo daha çekmelisiniz bunu deneyebilirsiniz 2 kablo ile montajı yapın dışarıdan nötr verin bakalım çalışacak mı.
 
kasadaki kablonun biri faz diğeri lamba devresidir.
adamlar düşünüp yapmışlar,ledin yanması için nötr istiyorlarsa
nötr çek bağlantılarını yap çalışır.....
 
yanlış hatırlamıosam vıkonun the serısı elındekı ama onun ıcın notr gerek yokkı ya normal baglasen gırıs cıkıs o kendı yakıyo ledı ama tasarruflu lambada bıraz kıpırdama oluyo kapattıgında onuda gece fark edersın eger yenı bı seyse bu anahtar onu bılemıycem kolay gelsın
 
Elimdeki anahtar viko nun novella serisi montaj kılavuzunda 3 adet giriş var. 1 tanesi faz ortadaki nötr diğeri ampule giden nötr.

en iyisi bi elktrikçi çağırayım. bütün anahtarlara nötr kablo çektireyim.
 
Arkadaşlar forumda bulduğum bi e kitapda şöyle bir bilgi buldum.

Lamba bağlantısı şu şekilde oluşuyor.

Nötr------------------lamba-----------Anahtar-----------------------------------Faz

Anahtar devreyi tamamlayarak lambanın yanmasını sağlıyor.

Demekki lambaya gelen kablo nötr kablodan yani lambadan önceki kablodan bağlantı yaparsam nötr kablo çekmiş olacağım.
 
bide birisi şu adresteki oyunu çözsün kafayı yiycem yoksa :) siz ustalar eminim bunu şıp diye çözersiniz. Konu ararken denk geldim gelmez olaydım saatlerim gitti :) Kablo Döşeme oyunu oyna
 
hocam sorunu çözebildin mi? aynı sorun bende de var..
 
Resim açılmıyor şema görünmüyor
 
Şimdi o anahtarın çalışması için bir faz bir nötr lazım.eğer anahtarınıza faz geliyorsa(anahtarınız fazı anahtarlıyorsa),sizin bir nötr çekmeniz lazım.Lamba üzerinde L N L yazar.Burada ilk L faz,N nötr,2. L ise lambaya giden fazdır.Yani size faz ve nötr lazım.3. kablo olarak da lambaya giden bir kablo gerekiyor.Bazı uygulamalarda lambaya anahtar üzerinden giden hat nötr olabilir.Bu durumda sizin faz çekmeniz lazım.Bu durumda L N L bağlantısında,L nötr,N faz,L lambaya giden hat olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst