Vestel zeta 72 görüntü problemi

badwet

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
100
Puanları
1
Merhabalar zeta 72 ekran televizyonumun tam ortasında yatay bir şekilde cizgiler çıkmaya başladı yani görüntü ortada büzüştü sorun ne olabilir acaba?TV'nin elektronik kartına baktım yanık herhangi bir malzeme gözükmüyor.
 
Arıza hakkında daha fazla detay vermelisiniz.varsa foto yükleyin.bahsettiğiniz arıza vertikal devre arızası gibi görünüyor.konuya hakimseniz vertikal devreye ait elektrolitik kondansatörleri ölçmeden değiştirmenizi tavsiye ederim.kolay gelsin.
 
hakan bey cevabınız için teşekkür ederim fotoğraf atmaya calışacağım kondansatör hangi kondansatör olabilir elektrolitik kondansatörlerin sıcaktan bozulduğunu duymuştum şu tüpe yüksek gerilim gönderen trafonun yakınlarındaki kondansatörlerin genelde bozulabileceğini söylüyorlar doğru olabilirmi acaba??
 
cevap vermeye çalışayım.vertikal devre, aliminyum bir soğutucuya bağlı enteğre devreden oluşmaktadır.Stv 9379 diye bir entegre var ise buldun demektir.öncelikle alt' dan soğuk lehim kontrolü yap ve tüm bacakları ,etrafındaki malzemelerin ayaklarını lehimden geç.arıza devam ediyorsa tüm kondansatörleri mutlaka değiştir.en son enteğre değişecek.bahsettiğin eht (yüksek gerilim trafosu) nun çevresini de aynı şekilde kontrol etmeli ve lehimleri tazelemelisin.önemli bir uyarı kondansatörlerin kutuplarına dikkat et,ters takmamam gerekiyor.kolay gelsin.
 
Hakan bey verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim
 
tahmin ettiğim gibi vertikal devrede sorun var ,muhtemelen kondansatör hatası ,dikkatlice değiştirin düzelecektir.kolay gelsin.
 
Arkadaşlar ßende Vestel 72 Ekran Zeta war Yüksek Gerilim Trafosunun Yanında 1000 uf 35 v Kontastör şişiktii arıza vertikal tek cizgi olaraktı o kondastör degiştim Lakin ekran cok hafif acildi kanal degişiyor gözüküyor vede Lakin ona ramen vertikal etrafındaki ve yüksek gerilim etrafındaki Kontastörleri bile degiştim Son Carem Vertikal ent degişmek Kaldı onuda degiştim Lakin wertikal ent saglam mış 35 TL Aldım Lakin Halen Sorunu cöze bilmiş degilim ßir arkadaşın tavsiyesi warsa mümkünse iyi olur Kolay Gelsin tüm elktronikci Arkadaşlara
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst