Vestel NT 540 Buzdolabı

Fsociety

Üye
Katılım
17 Eki 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba, buzdolabının saat ekranında C0:01 yazıyor kapı açık kaldı alarmı sürekli çalıyor. Soğutmasında bir sorun yok ama ekrandaki üst ve alt bölme derece çubuklarının her ikiside 1 çubuğa düşüyor. Geceleri her iki derece de ayarlanan derecelere kadar yükseliyor. Kapağı açtığımda içerisi gayet soğuk oluyor. No frost kısmı da sorunsuz çalışıyor.
Bu alarmı iptal edebilir miyim? Veya sorun nerede olabilir diye bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
 
Yeniden merhaba, ilk mesajımdan sonra buzdolabının no frost kısmını söktüm, içindeki fanı ve evaporatör kısmını kontrol ettim. Soğutma ve buz çözme işleminde bir sıkıntı yok ama tespit ettiğim arıza ise şöyle : Buzdolabının fişini çekip yeniden taktığımda fan çalışmaya başlıyor sonrasında kapıyı açtığım anda fan duruyor. Buraya kadar normal ama kapıyı kapatınca fan bir daha devreye girmiyordu. Bu nedenle alt bölüm soğutulamıyor ve cihaz yukarıda bahsettiğim arıza kodları vererek alarm çalıyordu.

Sonrasında cihazın elektronik kartını söktüm ve kart tamircisine götürdüm. Usta sorunun rölelerde olabileceğini söyleyerek 5 tane röleyi değiştirdi. Ek olarak 2 tane 4lü ve 3lü kapı butonu aldım. Eve geldim kartı ve kapı butonlarını taktım, yine aynı sorun devam ediyordu. Bu sefer kapı butonlarını kapak açılsa bile yine kapalı kalacak şekilde sabitledim. Bu durumda alt ve üst soğutma gayet güzel gerçekleşti çünkü fan çalışmayı hiç durdurmadı.

Lakin burada başka bir sorun oluştu. Ön paneldeki istenilen soğukluğu ayarladığım dijital göstergede, soğukluk dolap içi ayarlanan dereceye gelmesine rağmen buzdolabı dinlenmeye geçmedi ve hiç durmadan çalışmaya devam etti. Soğukluk aşırı yükseldi ve bende dolabın fişini çekmek zorunda kaldım.

Olanlar bunlar, tecrübeli ustaların yardımına ihtiyacım var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst