Vestel BZP L3303 WW Nofrost Buzdolabı Termostat Çalışmıyor.

Katılım
1 Mar 2010
Mesajlar
227
Puanları
1
Yaş
54
erol vestel.jpg
BU TERMOSTAT ARIZALI DOLAP ÇALIŞMIYOR vestel no frostun otamatiği aşağıda resimdeki yeşil renkli direnç yanık bundan olabilir diye düşünüyorum başka neden olabilirmi. bu direncin R4 kaç ohmm bilen varmı yardımınız için teşekkürler.
 
yandan baksana sanirim renkleri duruyor hesaplarsin ama direnc kizarsa da gorevini surdurur cok cins parcadir, deger degistirene kadar mesele olmaz. benim cok direnc kapkara ama sapasaglam is goruyor cogu da gram kizarmadan bozuldu-:) sen gene degistireyim diyorsan renklerine bak, cikan sonuca gore al bir tane.
ikinci resim varmis:)
yesil renkler genelde 3 un katlari oluyor. 300 ohmdan baslayip 3 k 33 k deneyebilirsin.
 
orasini bilemem. ama en basiti semasinibul netten makinrnin.
ama deneme yanilma ile de bulursun, bir 3 k direnc dene.
misal benim eski grundigin 317 regulatorunun iki tarafinda yesil renkli direncler vardi 300 ohm idi, teyplerden de cikanlar hep 3 un kati denk geldi,
 
Trafosuz besleme (24v) direncin bağlandığı yer öenmli, işi bilen tv tamircisi elektronikçi tamir edebilir.
 
evet direnç yeşil renkli. ve az kalın duruyor elektronikçi üstesinden gelebilir. ama ben kendim öğrenirsem daha iyi olur. yardımlarınız için teşekkürler
 
C1 e paralel mi bağlı diye kontrol et, öğrenmek için benzer devreleri incele Abim ;)
 
bir de şöyle bir şey var. direnç yansa da yine de işlevini yapar. ama tertemiz direnç bir ohm değer değiştirir devrenin içine eder.
ki benim eski bir grundig tv vardı. komple dirençleri yanıktı. hepsi çatır çatır çalışıyordu da nedense ses çıkış katındaki beslemedeki ara direnç-5 ohm gibi ufacık bir değer- bir kaç ohm yükseldiği için çıkış katının çalışmamasına neden olmuştu:)
bence bir rölelere falan bakj. kontak açıp kapatıyor mu? ki bu arkadaş kalın bir şey. sanırım wattlı tabi edilen 3-4 watlık dirençlerden. öyle ise kolayca bozulmaz. kararmasını da umursama. bence sen öbür parçalara da bak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst