Veri Toplama Cihazı ile Loadcell ölçüm problemi

Katılım
11 Ağu 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar,
Bir proje için dört adet esit spa 6 kg yük hücresi ile çalışmaktayım. Yük hücreleri somat edaq lite veri toplayacısına bağlılar ancak daha önce başka bir projede kullanılmış olan bu sistemden şu an hiç veri alamıyorum. Montajı kontrol ettim ancak kablo bağlantılarında ne değişiklik yaparsam yapayım bilgisayardaki sonuçlarda değişiklik olmuyor. Yük hücreleri bütün yüklerde -1.6 gibi bir değer gösteriyor sadece. Yük hücrelerinden birini arduino'ya bağlayarak herhangi bir sonuç alıp alamayacağımı kontrol ettiğimde de sonuçlarda sadece ufak oynamalar oldu. Daha önce bu sistemde veri okumada sorun olmamış ama şu an ben sonuç alamıyorum.
Bu konularda tecrübem yok nasıl bir çözüm getirebileceğime dair yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhaba Sn. buğrabekird,

Bağlantıyı yanlış bile yapmış olsanız mutlaka gürültüden kaynaklı bir değişiklik görmelisiniz. DAQ cihazı ile PC'nin sağlıklı bir şekilde haberleştiğinden emin misiniz?

Yaptığınız bağlantıların fotoğraflarını çekip buraya koyar mısınız? Ayrıca hem loadcell'in hem de DAQ cihazının kılavuzunu paylaşırsanız daha fazla yardımcı olma imkanımız olur.

İyi çalışmalar,
 
Ekteki resimler sanırım bir problem olmuş. Tekrar yüklemeniz mümkün müdür?
 
bağlantı şekli.jpg
dört adet yük hücresinin bulunduğu sistem.jpg
sistem.jpg
veri toplama cihazı.jpg
veri toplayıcısı kablo çıkışları.jpg
yük hücresi kablo çıkışları.jpg
 

Ekli dosyalar

  • veri toplama cihazı.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 18
Ben dokümanı incelemeye başladım, bitirince size haber vereceğim.

Ancak benim merak ettiğim neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duydunuz? Resimden tam olarak anlayamıyorum ama bence montaj sağlıklı veri almak için uygun değil gibi gözüküyor. 4 senede bir çok Veri Toplama uygulaması yaptım. Tankerden, traktör kabinine kadar.. İstediğiniz loadcell'in bağlı oldu yüzeydeki kuvvetleri okumak ise şu anki haliyle oradan okunacak kuvvet gerçek mekaniksel gerilmeleri göstermeyecektir. Cihazınız sadece tam köprü değil çeyrek köprü konfigürasyonunu da desteklemektedir. Köprü sonlandırılmasının yapıldığı söyleniyor. Bence en uygun yöntem strain gage kullanmaktadır.

İyi çalışmalar,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst