vana tork ayarı

mcrazy83

Üye
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
ii çalışmalar..auma marka çok turlu aktüatörle kontrol edilen kelebek vana mevcut..vana tork arıza sinyali geliyo..bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaş varmı acaba
 
Saçma ürün sitesi wiring diagram için seri no istiyor.
O vanayı sökün atın Türk malı bir tane takın.
Nereden buluyorsunuz bu markaları anlamadım ?
Üreticisini arayın sorun(Umarım destek alırsınız!).
 
Vanayı kapatamadığından ve açamadığından dolayı veriyordur o hatayı vanayı söküp boşta denemeniz lazım. Kullandığınız vananın modelini bilmiyorum ama zorlama için bir parametresi yada ayar potu olabilir. Onu biraz yükseltin.
 
Auma marka vanalarla epeyçalıştım. Displayin hemen altında açma ve kapama için iki tane tork ayar vidası var. Aumanın sitesinden sendeki kodu aratırsan manuelinde tork ayarının nassıl yapıldığını gösteren kısmı bulabilirsin. Kabaca şöyle tarif edeyim;
http://www.auma.com/uploads/media/s...uerung/drehantriebe/ba_sar1_25_48_norm_en.pdf
yukarıdaki linktte verdiğim pdf te sayfa 25 ve 26 da tork ayarı gözüküyor. Burdada 3 nolu vidaları gevşetip torku arttırman. Ama şuna dikkat etmelisin bu vanaya yada aktuatöre zarar verebilir. Yani torku yükseltmen gerektiğine emin olmalısın.
 
vana açma kapama işini plc ile yapıyoruz..vana tork arıza sinyali geldiği için sistem açmaya çalışıyo ama kısa süre sonra motorunun termiği atıyo..el ile açmaya çalıştığımızda şu an için açamıyoruz ama daha önce biraz zorlayınca açılıyordu.sellocan arkadaş vana kapama yapınca kilitlenip veriyo tork arızayı..bu durumda tork ayarı yükseltmekmi yoksa düşürmekmi gerekiyo.
seagate rumuzlu arkadaşım bu sistem dsi nin bi tesisinde bulunuyo..10 yıl önce falan alınmış,,resmi kurum olduğu için sanırım ihale usulü almışlardır..ilginize teşekkürler arkadaşlar
 
sellocan arkadaş auma nın sitesinde hangi bölümden bulabilirim benim modelin kodunu girip tork ayarını..daha önce bakmıştım ama bulamamıştım..o konuda yol gösterirsen çok sevinecem.
 
Tork ayarı yükseltmen gerekiyor bu durumda. Fakat vana önceden çalışıyordu zannedersem. Dolayısıyla bir zorlanma mevcut. Önce bu zorlanmayı iyi teşhis etmen gerek. Şu da olabilir; kapama switch ayarı normalden biraz daha ilerde ise yani Vana gerçekte kapalı ama birazda kapanmaya çalışıyorsa birazcık geriye kapalı switch ayarı yapman işi çözebilir. Bu durumda vana eskisinden daha önce kapalı pozisyonuna gelecek. Çünkü tork ayarı en son yapacağın iş olmalı tork değerini yükselttiğinde motor daha fazla zorlanacak belki yanmasına sebep olacaktır.
Model Numarasına göre tork ve limit switch ayarı pek değişmiyor. yukarıdaki adresten nasıl yapıldığını görebilirsin.
 
sellocan arkadaşım sen hangi şehirde yaşıyon..
 
arkadaşlar merhaba. sizlere merak ettigim bir konu hakkında sorum var. Auma aktüatörlerde aktüatör ile ilgili ne gibi arızalar çıkabilir?
Benim bildigim bir mekanik sıkşma var. tork hatası mekanik sıkışmamı demek? ayrıca tork hatası eger sıkışma hatası ise bu hata geldiginde aktüatörde aktüatör kolunu kapama yaparak yada açma yaparak sıkışma olup olmadıgına bakarak anlayabiliyoruz. tork hatasının geldigini anlayabilecegimiz bir başka yol varmı? iş hayatına yeni başlayan bir bakımcıyım. kısaca auma üzerinde ki çıkabilecek arızaları ve çözümünü anlatabirseniz mennum olurum. herkese şimdiden teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst